12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kvinojin čili

Potrebujemo:

  • 1 skodelico kvinoje (dobro jo sperite, da odstranite vse saponine)
  • 2 skodelici črnega fižola
  • 1 skodelico rdečega fižola- približno in na oko,
  • 500g paradižnika
  • 250ml paradižnikove mezge
  • 2 skodelici zelenjavne jušne osnove
  • 1 čebulo
  • 2 papriki (recimo 1 zeleno in 1 rdečo)
  • 3 stroke česna
  • po želji: 2 čilija
  • 1 skodelico kuhane koruze (ali soparjene)
  • 1 jušno žličko ekološkega kokosovega olja
  • začimbe: 1 ravno jušno žlicož kumine, 1 ravno jušno žlico kajenskega popra, 1 čajno žličko koriandra v prahu, 1 čajno žličko posušenega origana, 1/2 čajne žličke nerafinirane morske soli, 1/2 čajne žličke popra

Postopek:

  • Sprano kvinojo pretresite v posodo, dodajte skodelici vode in kuhajte 15 minut.
  • Medtem, ko se kvinoja kuha, na ponvi segrejte kokosovo olje in prepražite čebulo in dodajte še česen, da zadiši.
  • Temu nato dodajte vse zgoraj opisane sestavine (razen koruze in kvinoje) in kuhajte na zmernem ognju kakšnih 20 minut.
  • Ko je kvinoja kuhana, jo odcedite, stresite k ostalim sestavinam v ponvico in dodajte še koruzo. Solite in poprajte ter pustite še kakšno minutko, da se okusi povežejo.

Voila!

* po vrhu lahko naribate še malo Violife sira za pico in okrasite s peteršiljem. Po želji lahko v Kvinojin čili primešate še kakšno jedilno žlico Pulsin grahovin proteinov za res močan beljakovinski obrok. Pa dober tek vsem! (vir: Pinterest)

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.