12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kvinoja z zelenjavo

Za to prekrasno pisano kosilo potrebujete:

  • kvinojo
  • por
  • kvalitetno hladno stiskano olje
  • zeleno in rumeno papriko
  • koruzo iz pločevinke
  • limetin sok
  • Bioin ekološka konopljina semena
  • sol in poper po okusu

Če želite jedi dodati še malo barve, pa pobrskajte po hladilniku še za kakim paradižnikom, bučko, jajčevcem, rdečo papriko, korenčkom …).

POSTOPEK:

  • Kvinojo pripravite po navodilih na embalaži.
  • Na olju prepražite por in dodajte vso poljubno zelenjavo. Posolite in pražite toliko časa, da se zelenjava zmehča. Na koncu prelijte z limetinim sokom in dodajte konopljina semena. Odstavite s štedilnika, če je potrebno dosolite, popoprajte in postrezite.

Jed je božanska topla in za zamudnike kosila, tudi hladna.

Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.