12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kvinoja s fižolom in avokadom

Potrebuješ:

  • 1 skodelico kuhanega fižola
  • 2 skodelici paradižnikove mezge
  • skodelico in pol zelenjavne juhe
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 1 čajno žličko čilija v prahu
  • 1 čajno žličko kumine
  • 1/2 čajne žličke origana
  • 1 jedilno žlico olivnega olja
  • 1 sladki krompir (če ga nimate pri roki, lahko nadomestite z navadnim krompirjem, pazite le na čas kuhanja. Je pa res, da da sladek krompir tak poseben, sladkast okus)
  • 3/4 skodelice kvinoje
  • sol in poper po okusu
  • svež avokado in ekološka konopljina semena

Postopka se lotiš takole:

  • Na žlici olivnega olja popražiš čebulo in dodaš česen (pazi, da ne prismodiš :)).
  • Dodaš paradižnikovo mezgo in začimbe (čili, kumino, origano). Ob stalnem mešanju naj se kuha 2 minutki.
  • Dodaš fižol, zelenjavno juho in sladek krompir, narezan na kose. Začiniš s soljo in poprom ter kuhaš 5 minut.
  • Dodaš kvinojo in kuhaš še kakšnih 20-30 minut. Jed se mora zgostiti. Če je preveč gosto, kvinoja pa še ni kuhana, dodaš malo vode.
  • Ko je kuhano, odstaviš in primešaš konopljina semena.
  • Narežeš avokado in ga primešaš zraven ali pa z njim dekoriraš jed.

Hitro, preprosto in nadvse okusno kosilo je tako pripravljeno.

Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.