1 sladki krompir (če ga nimate pri roki, lahko nadomestite z navadnim krompirjem, pazite le na čas kuhanja. Je pa res, da da sladek krompir tak poseben, sladkast okus)
3/4 skodelice kvinoje
sol in poper po okusu
svež avokado in ekološka konopljina semena
Postopka se lotiš takole:
Na žlici olivnega olja popražiš čebulo in dodaš česen (pazi, da ne prismodiš :)).
Dodaš paradižnikovo mezgo in začimbe (čili, kumino, origano). Ob stalnem mešanju naj se kuha 2 minutki.
Dodaš fižol, zelenjavno juho in sladek krompir, narezan na kose. Začiniš s soljo in poprom ter kuhaš 5 minut.
Dodaš kvinojo in kuhaš še kakšnih 20-30 minut. Jed se mora zgostiti. Če je preveč gosto, kvinoja pa še ni kuhana, dodaš malo vode.
Ko je kuhano, odstaviš in primešaš konopljina semena.
Narežeš avokado in ga primešaš zraven ali pa z njim dekoriraš jed.
Hitro, preprosto in nadvse okusno kosilo je tako pripravljeno.
Pa dober tek! 🙂
Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.