12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kuskus s konopljo in pinjolami

Sestavine:

  • 1,5 skodelice vode
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 1/3 skodelice zlatih rozin
  • 3/4 čajne žličke himalajske soli
  • 1 skodelica (polnozrnatega) kuskusa
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1/3 skodelice pinjol
  • 2 jedilni žlici kaper
  • 1/3 skodelice ekoloških konopljinih semen
  • sol in sveže mlet poper po okusu

(opomba: 1 skodelica = 235 g/ml)

Priprava:

  • Vodo, 1 jedilno žlico olivnega olja, rozine in sol zavrite. Dodajte kuskus, odstavite z ognja in pokrijte s pokrovko. Pustite stati 15 minut.
  • Ta čas, na drugi žlici olja popražite narezano čebulico. Primešajte jo h kuskusu, ki ga z vilico zrahljate ter dodajte še kapre, konopljina semena in popražene pinjole (pinjole na hitro popražite v suhi ponvici, brez maščobe).

Dober tek in preživite prelep dan ali večer v krogu najdražjih! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.