12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kruhki s porom

Potrebuješ:

  • 2 skodelici moke (odlično se obnese tudi kamutova moka)
  • 1 skodelica vode (lahko tudi manj ali več, pomembno je le razmerje 2:1)

Iz sestavin zgneteš testo, da dobiš kompaktno kepico in ga pustiš počivati 10 minut. Od testa postopoma trgaš manjše kroglice, ki jih razvaljaš v velikost palačinke. ‘Palačinko’ nato premažeš z ekološkim, deviškim kokosovim oljem, ter nanjo potreseš por, narezan na kolutke (uporabiš lahko tudi mlado čebulico, špinačo, blitvo, po želji) in začiniš s poljubnimi začimbami ter nerafinirano soljo.

Nato pa:

  • Palačinko, ki si jo pravkar premazal z oljem in posul z zelenjavo, najprej zaviješ v kačico (rolco), ter nato še v obliko polža.
  • Ko je polž narejen, ga sploščiš zopet v palačinko (lahko tudi nežno razvaljaš). Če kaj olja steče ven ali se pokaže kakšen košček zelenjave, ne bo nič hudega.

Samo še segreješ ponvico na srednjem ognju, premažeš s kapljico kokosovega olja in počasi pečeš, da se testo prepeče. Ponudiš ob glavni jedi ali pa z različnimi omakami kot glavno jed.

Dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.