12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Krompir z zelenjavo v kokosovi omaki

Potrebuješ:

  • 500g krompirja
  • 1 skodelica indijaksih oreščkov (namočenih 15 minut in sesekljanih na grobe kose)
  • 1/2 skodelice ekoloških konopljinih semen
  • 1 skodelica graha (zamrznjenega ali svežega)
  • 2 skodelici češnjevih paradižnikov (lahko tudi navadnih, narezanega na kose)
  • 2 jedilni žlici paradižnikove paste
  • 1/2 čajne žličke zrn kumine
  • 1/2 čajne žličke kajenskega popra
  • 1/2 čajne žliček koriandra v prahu
  • 1/2 čajne žličke garam masale (po želji)
  • 1 pločevinka kokosovega mleka (lahko tudi lahkega kokosovega mleka:))
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • pest sveže bazilike (imamo srečo, ker jo gojimo kar doma v cvetličnih lončkih, sicer pa lahko svežo zamenjate tudi s suho baziliko)
  • sol in poper

Postopek:

  • V veliko, segreto ponev zliješ žlico oljčnega olja ter dodaš zrna kumine. Ko začnejo pokati, dodaš indijske oreščke in jih rahlo popečeš. Dodaš že “na tri-četrt” skuhan krompir in dobro pomešaš, da se tudi krompir prekrije z oljem.
  • V 1/2 skodelice vode zamešaš paradižnikovo pasto in vmešaš v ponev. Dodaš še paradižnike in kuhaš še kakšnih 10 minut. Nato dodaš vse začimbe (kajenski poper, koriander, garam masala) in dobro premešaš. Kuhaš še 3-5 minut. Dodaš kokosovo mleko in grah. Kuhaš, dokler se omaka ne zgosti. Odstaviš z ognja, po okusu soliš in popraš, dodaš še konopljina semena in baziliko.
  • Postrežeš na prikupnih krožničkih in uživaš v mavrici barv.

Dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.