12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kremna juha iz bučk

Potrebuješ:

  • 1 jedilno žlico BioIn ekološkega kokosovega olja
  • 1 sesekljano rdečo čebulo srednje velikosti
  • 2 stroka česna
  • 1/2 čajne žličke kurkume v prahu
  • 1 kg bučk, narezanih na manjše kose
  • 4 skodelice zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
  • 2 jedilni žlici Pulsin grahovih proteinov
  • ovsena/sojina/riževa smetana za dekoracijo

Če sledite naslednjemu postopku, ne morete zgrešiti:

  • V ponvici stopite kokosovo olje in na njem prepražite čebulo in česen, dodajte še kurkumo v prahu.
  • Dodajte narezane bučke.
  • V ponvico prilijte ravno toliko zelenjavne jušne osnove, da bo prekrila zelenjavo.
  • Kuhajte na zmernem ognju 25 minut, oz. dokler bučke ne postanejo zelo mehke.
  • Ko je kuhana, juho prelijte v blender in dodajte Pulsin grahove proteine. Zmiksajte, nato pretočite v veliko posodo in začinite s soljo in poprom, po potrebi.
  • Da bo izgled juhe še lepši, jo okrasite z rastlinsko smetano.

Saj veste, da jemo tudi z očmi, kajne?

Pa dober tek! 😉

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.