12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kremna cvetačna rižota

Za rižoto s cvetačo potrebuješ:

  • 4 skodelice oprane in na cvetke narezane cvetače
  • 3,5 skodelice zelenjavne juhe + 1 skodelico vode
  • 1/4 skodelice ovsene smetane
  • 1 skodelico neoluščenega riža
  • 1 čž nerafinirane morske soli
  • 2 jž ekološkega, deviškega kokosovega olja
  • 4 stroke česna, sesekljanega
  • 1/2 skodelice Violife sira za pico, naribanega + 3 lističe Violife sira z zelišči

Priprava:

  • Najprej skuhaj riž in ga postavi na stran.
  • V posodo zlij zelenjavno juho in vodo in v njej skuhaj cvetačo. Ko je kuhana, samo cvetačo prestavi v blender. Zmiksaj v kremasto zmes, po potrebi dodaj ovseno smetano in kakšno žlico zelenjavne juhe. Naj bo zares kremasto. Posoliš in po okusu, popraš. Kremasto omako preliješ po rižu in dobro premešaš.
  • V drugi ponvici na kokosovem olju prepraži česen in nanj vlij kremasto riževo mešanico. Odstavi z ognja in dodaj še Violife nariban sirček, ter v notranjost potopi na manjše koščke natrgan Violife sir z zelišči.
  • Ko se sirček stopi, vse skupaj premešaj. Voila!

Dober tek vsem! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.