12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kramelni minjoni z belo čokolado

Za belo čokolado potrebuješ:

  • 1 skodelica zmletih indijskih oreščkov
  • 1/2 skodelice stopljenega BioIn ekološkega kakavovega masla
  • 3 jedilne žlice BioIn ekološkega sladkorja kokosove palme
  • ščep nerafinirane morske soli

Za karamelo pa:

  • 1/2 skodelice stopljenega BioIn ekološkega kokosovega olja
  • 1/3 skodelice mandljevega masla
  • 1 jedilna žlica in pol BioIn ekološkega sladkorja kokosove palme
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • ščep soli

Postopek:

  • Sestavine za čokolado zmešajte v posodici in v drugi posodici še sestavine za karamelo.
  • V mini modelčke za minjončke dajte najprej eno žličko mase za belo čokolado, nato pa pol čajne žličke mase za karamelo. Do vrha prelijte z maso za “belo čokolado” (poenostavljeno: naredite “sendvič” iz teh sestavin, vmes naj bo karamela, spodaj in zgoraj pa bela čokolada).
  • Minjončke samo še postavite v hladilnik, da se mase strdijo.

Pa na veliko uživanja in dobre volje!:)


NAPIŠI KOMENTAR

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Diana avtorica člankov Orca

Diana Vlahinič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine​

Za dodatno pomoč ali nasvet smo na voljo v naši trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali pa nas kontaktirajte tukaj.


Facebook


Instagram

Preveri še ostale prispevke​

Brezplacna e-knjiga top5

Prijavi se na Orca e-novice in dobiš e-knjigo TOP 5!

Izpolni spodnji obrazec.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.