12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Karamelna jabolka z javorjevim sirupom

Sestavine:

Za karamelni preliv potrebujemo:

  • 1 skodelico indijskih oreščkov
  • 6 žlic vode
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 žličko vanilijevega ekstrakta
  • velikodušen ščepec himalajske soli

Za hrustljavo prevleko potrebujemo:

  • 3/4 skodelice sesekljanih oreškov (lahko tudi indijske oreščke)
  • 1/2 skodelice kakovostnega kakava (po možnosti presnega)

Za jabolka potrebujemo:

  • 4 jabolka
  • 4 palčke (lahko si jih pripravite sami iz jablanovih vej)

Postopek:

Karamelno-javorjev preliv:

  • Zmešajte vse sestavine v mešalniku na visoki hitrosti do zelo gladka mase.
  • Zmes nalijte v skledo in jo postavite v hladilnik za cca. 3 ure, da se zgosti.
  • Nataknite palčke skozi središče jabolk. Pomočite jabolka v karamelo, da se zmes prime okoli jabolk.

Hrustljava prevleka:

  • Oreščke in kakav zmešajte skupaj v posodi in jih pretresite na krožnik.
  • S karamelo prevlečena jabolka nato enakomerno prekrijte s hrustljavo prevleko in jih postavite na krožnik.

Dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.