12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kamutove testenine s špinačo in fižolom

Za nadvse okusno kosilce za 4 osebe, ki je pripravljeno v pičlih parih minutkah, potrebujemo:

  • kamutove testenine (količino odmerite po želji (ali lakoti posameznika :))
  • 3 do 4 skodelice nasekljane zamrznjene špinače
  • 1 konzervo fižola
  • 3/4 skodelice jedilnega kvasa v kosmičih
  • 1/2 čajne žličke nerafinirane morske soli
  • 3 jedilne žlice ekoloških konopljinih semen
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
  • 2 jedilni žlici veganske majoneze (poljubno); to lahko zamenjate tudi z ovseno/riževo/sojino smetano
  • rdeč poper v lističih; po želji lahko zamenjate s čilijem

Priprava:

  • Testenine skuhajte po navodilih na embalažali.
  • Tekočino v konzervi odcedite, fižol pa splaknite pod tekočo vodo.
  • V ponvici stopite žličko olja/kokosovega masla in pripravite špinačo. Počakajte, da se raztopi, malenkost posolite (res malo) in primešajte še zmes veganske majoneze (ali rastlinske smetane) in jedilnega kvasa v kosmičih.
  • V špinačno omako nato primešajte testenine in fižolček, vse skupaj še na hitro pokuhajte, minutko ali dve, nato pa ponvico odstavite z ognja.
  • Na koncu primešajte še konopljina semena. Po vrhu kanite par kapljic limoninega soka.

Predenite na krožnike in potresite z malo popra (ali s čilijem v prahu). Kosilo je končano in pripravljeno za lačne jedce! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.