Za nadvse okusno kosilce za 4 osebe, ki je pripravljeno v pičlih parih minutkah, potrebujemo:
kamutove testenine (količino odmerite po želji (ali lakoti posameznika :))
3 do 4 skodelice nasekljane zamrznjene špinače
1 konzervo fižola
3/4 skodelice jedilnega kvasa v kosmičih
1/2 čajne žličke nerafinirane morske soli
3 jedilne žlice ekoloških konopljinih semen
2 jedilni žlici limoninega soka
2 jedilni žlici veganske majoneze (poljubno); to lahko zamenjate tudi z ovseno/riževo/sojino smetano
rdeč poper v lističih; po želji lahko zamenjate s čilijem
Priprava:
Testenine skuhajte po navodilih na embalažali.
Tekočino v konzervi odcedite, fižol pa splaknite pod tekočo vodo.
V ponvici stopite žličko olja/kokosovega masla in pripravite špinačo. Počakajte, da se raztopi, malenkost posolite (res malo) in primešajte še zmes veganske majoneze (ali rastlinske smetane) in jedilnega kvasa v kosmičih.
V špinačno omako nato primešajte testenine in fižolček, vse skupaj še na hitro pokuhajte, minutko ali dve, nato pa ponvico odstavite z ognja.
Na koncu primešajte še konopljina semena. Po vrhu kanite par kapljic limoninega soka.
Predenite na krožnike in potresite z malo popra (ali s čilijem v prahu). Kosilo je končano in pripravljeno za lačne jedce! 🙂
Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.