12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Kamutove testenine s pestom iz bazilike in paradižnika

POTREBUJEMO:

  • kamutove testenine (po želji tudi pirine, ajdove …)
  • 1 velik paradižnik (ali 2 mala)
  • pol skodelice indijskih oreščkov
  • 1/4 skodelice vode
  • žlico paradižnikove mezge
  • žlico olivnega olja
  • 2-4 stroke česna
  • nerafinirano sol (čajno žličko oz. po okusu)
  • 3-4 žlice vode ali vina – po želji
  • 1-2 žlički sveže mletega popra (oz. po okusu)
  • 1 skodelico sveže bazilike, drobno narezane
  • 1/2 skodelice Bioin konopljinih semen

PRIPRAVA:

  1. V večjo posodo nalijte vodo in počakajte da zavre.
  2. Medtem narežite paradižnik in ga skupaj z indijskimi oreščki, vodo in paradižnikovo mezgo zmiksajte do gladke mase.
  3. Ko voda zavre dajte vanjo kamutove špagete in kuhajte po navodilih na vrečki.
  4. Med tem časom v večji ponvi segrejte olivno olje (na nizki temperaturi) vanj dodajte zmleti česen in malce popražite (vendar pazite, da česen ne zažgete!).
  5. V ponev z olivnim oljem in česnom zdaj dodamo maso iz mikserja, premešamo, dodamo sol in pustimo da se pokuha 4-5 minut. Po želji lahko omako razrečite z vodo ali vinom, v kolikor je pregosta.
  6. Omako odstranimo z ognja in dodamo vanjo nasekljano baziliko in poper. Ko so špageti skuhani, jih odcedimo in postavimo nazaj v ponev ter počasi vanje vmešamo omako.

Jed je gotova zato samo še postrežemo, posujemo s konopljinimi semeni in se do sitega najemo!

Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.