Kamutove testenine s pestom iz bazilike in paradižnika
POTREBUJEMO:
kamutove testenine (po želji tudi pirine, ajdove …)
1 velik paradižnik (ali 2 mala)
pol skodelice indijskih oreščkov
1/4 skodelice vode
žlico paradižnikove mezge
žlico olivnega olja
2-4 stroke česna
nerafinirano sol (čajno žličko oz. po okusu)
3-4 žlice vode ali vina – po želji
1-2 žlički sveže mletega popra (oz. po okusu)
1 skodelico sveže bazilike, drobno narezane
1/2 skodelice Bioin konopljinih semen
PRIPRAVA:
V večjo posodo nalijte vodo in počakajte da zavre.
Medtem narežite paradižnik in ga skupaj z indijskimi oreščki, vodo in paradižnikovo mezgo zmiksajte do gladke mase.
Ko voda zavre dajte vanjo kamutove špagete in kuhajte po navodilih na vrečki.
Med tem časom v večji ponvi segrejte olivno olje (na nizki temperaturi) vanj dodajte zmleti česen in malce popražite (vendar pazite, da česen ne zažgete!).
V ponev z olivnim oljem in česnom zdaj dodamo maso iz mikserja, premešamo, dodamo sol in pustimo da se pokuha 4-5 minut. Po želji lahko omako razrečite z vodo ali vinom, v kolikor je pregosta.
Omako odstranimo z ognja in dodamo vanjo nasekljano baziliko in poper. Ko so špageti skuhani, jih odcedimo in postavimo nazaj v ponev ter počasi vanje vmešamo omako.
Jed je gotova zato samo še postrežemo, posujemo s konopljinimi semeni in se do sitega najemo!
Pa dober tek! 🙂
Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine