12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Jagodni sorbet

Potrebuješ:

  • 4 skodelice očiščenih jagod
  • 1 skodelico vode
  • 1 skodelico pomarančnega soka (+pulpo, ki ostane)
  • 1/2 skodelice ekološkega sladkorja kokosovih palm

Priprava:

  • V ponvico stresite sladkor, prilijte pomarančni sok in vodo. Naj zavre in vre toliko časa, da se sladkor raztopi (približno 3 minutke).
  • Nato dodajte še jagode in pomarančno pulpo ter počasi kuhljajte še 8-10 minut.
  • Ko je kuhano, maso predenite v blender in zmiksajte do gladkega. Počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa maso postavite v zamrzovalnik.

Samo še nekaj minutk in odličen, fantastično okusen jagodni sorbet je nared! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.