12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Čičerikin pomfri

Potrebuješ:

  • 2 skodelici čičerikine moke
  • 1 skodelico Pulsin grahovih proteinov
  • 6 skodelic vode (lahko tudi 5)
  • 2 čajni žlički nerafinirane morske soli
  • 3 čajne žličke popra (količina je mišljena za tiste, ki imajo zelo radi poper, sicer ga prilagodite svojim željam in predvsem okusu otrok)
  • 1/4 skodelice ekološkega kokosovega olja
  • še nekaj dodatnega kokosovega olja za popeči pomfri

Poleg lahko ponudite še rastlinsko “majonezo”, ki jo lahko jedi prav vsi, brez slabe vesti.

Potrebuješ:

  • 1/2 skodelice rastlinske majoneze
  • 3 jedilne žlice limoninega soka
  • 3 stroke česna (drobno sesekljanega ali stisnjenega)
  • sol in poper po okusu

Sestavine zmešaš v homogeno maso in postaviš v hladilnik.

Priprava:

  • V posodi zavrite vodo, sol, poper in kokosovo olje. Ko zavre, odmaknite z ognja in počasi vsuvajte čičerikino moko in grahove proteine. Pazite, da ne zavre in ves čas mešajte. Masa se bo hitro strdila. Ko vidite, da je že precej gosta, posodo odmaknite z ognja in maso prelijte v pekač, obložen s peki papirjem.
  • Počakajte, da se masa ohladi (zagotovo kakšno uro, če je čas, lahko tudi več).
  • Ko je masa ohlajena, jo narežite na podolgovate koščke in popecite na kokosovem olju.
  • Poleg ponudite še “majonezo”

Želimo vam krasen dan, z veliko sonca, navznoter in navzven.

Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.