12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Hrustljava čičerika

Potrebujete:

  • 2 konzervici čičerike
  • 2 čž ekološkega, deviškega kokosovega olja
  • 1/4 čž čebule v prahu
  • 1/4 čž česna v prahu
  • 1/2 čž paprike v prahu
  • 1/2 čž himalajske soli (ali 1 čž Tamari omake)
  • 1/2 čž črnega popra

PRIPRAVA:

  • Čičeriko najprej sperite z obilico vode in jo osušite s papirnato brisačko.
  • Čičeriko predenite v lonček in jo naprej prelijte s stopljenim kokosovim oljem. Nato dodajte mešanico omenjenih začimb in dobro premešajte (naj se vsake čičerike drži nekaj začimb).
  • Segrejte pečico na 175°C. Čičeriko predenite na pekač in postavite v ogreto pečico.
  • Peče naj se kakšnih 15 do 20 minut, nekje pri 10. minuti, jo dobro premešejate, da se bo enakomerno zapekla.
  • Ko je pečena, pustite da se ohladi, da bo fino hrustala.

In to je vse!

P. S.: takšno čičeriko lahko potresete tudi preko solat in po juhah, da obogati jedi.

Ta izdelek lahko najdete v naši trgovini, na tej povezavi.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.