12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Češnjeva kupa s kakavom

Za kroglice potrebuješ:

  • 1/2 skodelice namočenih pekan orehov
  • 1/2 skodelice navadnih orehov
  • 1 skodelica (+še kakšen datelj več) namočenih datljev
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • 4 jedilne žlice ekološkega kakava v prahu

Pripravi kroglice:

  • Vse sestavine zmešaj v blenderju v homogeno maso in oblikuj v kroglice.

Za kremo potrebuješ:

  • 1 zamrznjeno banano (prej jo olupi in nareži na kolobarčke ter šele nato zamrzni)
  • 1 skodelico zamrznjenih češenj (tudi nezamrznjene bodo super)
  • 6 ledenih kock zamrznjenega riževo-kokosovega mleka
  • 1/4 skodelice riževo-kokosovega mleka

Pripravi kremo:

  • Sestavine zmiksaš v kremo.

Priprave celotne sladice se lotiš takole:

  • V kozarec najprej naložiš dve kroglici.
  • Potreseš z 1 jedilno žlico goji jagod, ter vse skupaj prekriješ s pravkar narejeno kremo.
  • Sladico okrasiš še s čajno žličko ekoloških zdrobljenih kakavovih zrn in kakšno ostalo češnjo ter za nekaj minut postaviš v hladilnik.
  • Postrežeš sebi in drugim.

In verjemite nam – tole je res vrhunsko!

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.