12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Domači polmeseci z lešnikovim sladoledom

*Če imate čas in željo po ustvarjanju, svetujemo, da listnato testo pripravite kar sami doma, še bolje, če bo polnozrnato. Če pa vas čas priganja ali pa danes niste na višku svoje ustvarjalne energije, lahko že pripravljenega kar kupite.

Za nadev potrebujete:

  • 1 skodelico in pol domačih sliv
  • ekološki sladkor kokosovih palm
  • sok ene limone
  • 1/2 čž vanilije v prahu

Priprava:

  • Sestavine med seboj zmešajte in pustite v skledi še toliko časa, da se okusi prepojijo.
  • Testo razvaljajte in s kozarcem oblikujte kroge. Na sredino vsakega krogca položite dobro čajno žličko file, krogec prepognite, da dobite polmesece.
  • Vzemite vilice in pritisnite robove tako, da nastanejo vzorčki, robovi pa se dobro spojijo.
  • Postavite jih v ogreto pečico (naj bo ogreta na 200 stopnij Celzija) in pecite kakšnih 20 minut.
  • Ko so pečeni, jih previdno vzemite iz pečice in počakajte, da se malenkost ohladijo.

Čisto potiho razkrivamo še bolj “leno bližnjico”: namesto sadja, sladkorja, limone in vanilije lahko uporabite tudi kakšno dobro domačo marmelado, pazite le, da ne bo preveč sladka. To pomeni, da potrebujete le testo in marmelado in hop v pečico. 😉

Ko so polmeseci pečeni, naj se malo ohladijo, zraven po ponudite domač sladoled, ki bo odličen kontrast.

Za sladoled potrebuješ:

  • 2 pločevinki kokosovega mleka
  • 1/2 skodelice javorjevega sirupa
  • 1/2 skodelice ekološkega kakava v prahu
  • 1 čajno žličko vanilije v prahu
  • ščep nerafinirane morske soli
  • ščep cimeta v prahu
  • 1/2 skodelice popraženih lešnikov, nasekljanih na manjše koščke


Priprava:

  • Vse sestavine razen lešnikov, predajte v blender in zmiksajte. Pretočite v posodo in postavite v zamrzovalnik.
  • Preden sladoled dokončno zamrzne, mu primešajte še lešnike in vrnite nazaj.

Naj se sladkanje začne! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.