12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Chocolate chip piškotki z rožmarinom

Za vrhunske chocolate chip piškotke z rožmarinom (ja, prav ste prebrali, in prav rožmarin doda tisto piko na i),

potrebujemo:

  • 2 skodelici pirine moke
  • 2/3 BioIn ekološkega kakava v prahu
  • 1 čž sode bikarbone
  • 1/2 čž soli
  • 1/2 skodelice ekološkega, deviškega kokosovega olja
  • 1,5 skodelice ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • 1,5 jedilne žlice ekoloških chia semen
  • 1/2 skodelice rastlinskega mleka
  • 2 čž vanilije v prahu
  • 2 čajni žlički suhega rožmarina
  • 3/4 skodelice temne čokolade, nasekljane na koščke

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • V posodi zmešajte suhe sestavine, torej moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol.
  • V ločeni skledi penasto umešajte sladkor in kokosovo olje.
  • Sladkorju in olju dodajte chia semena, vanilijo v prahu, rastlinsko mleko in rožmarin in zmešajte v homogeno maso.
  • Mešanico iz prve sklede počasi dodajajte k tej masi (po skodelicah) in sproti mešajte, da dobite nekakšno pocasto testo.
  • V to vmešajte še koščke čokolade.
  • Z žličko oblikujte piškotke in jih samo nežno sploščite. Sproti jih polagajte na pekač, obložen s peki papirjem. Piškotki naj se pečejo kakšnih 12,13 minut, toliko, da postanejo robovi piškotov hrustljavi.
  • Ko so pečeni, pekač postavite na rešetko, da se piškotki ohladijo.

Dober tek! 🙂

P.S.: Naravnost božansko se stopijo v skodelici doma pripravljenega, vročega kakava. Preverjeno!

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.