12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Chia puding z banano in kakavom

Zato lahko tudi ta receptek prilagajate svojemu trenutnemu okusu, letnim časom, željam in potrebam.  Dodate lahko tudi sveže sadje, pa suho sadje, celo zamrznjeno, lahko dodate oreščke in začimbe, ali pa ga pojeste kar čisto tako – v “pure” varianti.

Potrebuješ le:

  • 3 jedilne žlice chia semen
  • 1,5 dl mandljevega, ovsenega ali lešnikovega mleka, po potrebi ga še dolivajte
  • 1 zrelo (pikasto) banano
  • 2 čajni žlički ekološkega kakava v prahu
  • cimet, vanilijo po okusu

Priprava:

  • Chia semena stresite v skledico in prilijte rastlinsko mleko. Počakajte 20 minut, da se chia semena napnejo, lahko pa to skodelico postavite tudi v hladilnik, čez noč. Na vsake toliko časa malce premešajte, da se chia semena ne sprimejo. Ko se bodo semena napila tekočine, bodo dosegla skoraj 9-kratno svojo velikost.
  • Nato tole kašico predenite v blender, dodajte banano, kakav in začimbe ter premiksajte.

Po vrhu lahko potresete z zdrobljenimi kakavovimi zrni. Tako, za dekoracijo, ker je lepše na oko in se super dobro ujame tudi z našim želodčkom. Na kolobarje lahko narežete tudi še eno banano in jo položite na puding, lahko dodate svežo pomarančo (odlična kombinacija) ali pa, ko bodo tu – tudi jagode in borovnice.

Mhmmm!

Imejte se lepo, naj bo dan poln ljubezni in smeha. Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.