12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Burger iz kvinoje z gvakamole omako

Za enostavne in hitro narejene polpetke potrebuješ:

  • 1/3 skodelice kvinoje
  • 1 večji sladek krompir ali dva manjša (se jih dobi v zdravih trgovinah)
  • 1/2 skodelice belega fižola
    slaba čajna žlička himalajske soli
  • 1/4 čajne žličke čilija v prahu
  • 1/4 čajne žličke česna v prahu ali dva stroka svežega česna
  • 1 do 2 jedilni žlici tahinija (po želji lahko izpustite)
  • 1/2 skodelice krušnih drobtin (lahko tudi koruznih)
  • olivno olje

Priprava:

  • Po navodilih skuhajte kvinojo ter v drugem loncu, na kockice narezan sladek krompir (kvinojo kuhajte 10-15min, krompir pa dobrih 10min).
  • Krompir zmešajte in zmečkajte skupaj s fižolom, tahinijem in začimbami. Na koncu vmešajte še kvinojo.
  • Polpetke oblikujte v poljubno obliko, jih povaljajte v drobtinah in popecite na olju.

Da bo burger še bolj kremast in slasten, se lotite še hitrega in zmagovalnega recepta za Crunchy Guacamole

POTREBUJEMO tudi:

  • dva avokada
  • 1/2 čajne žličke soli
  • limonin sok
  • 2 paradižnika
  • 3 jedilne žlice ekoloških konopljinih semen
  • 1 jedilno žlico bučnih semen
  • 1 manjšo čebulo

Priprava gvacamole omake:

  • Paradižnike in čebulo narežite na majhne koščke. Avokado z vilicami pretlačite in dodajte vse ostale sestavine.

V polnozrnato bagetko položite kvinojin polpet in radodarno prekrijte z veliiiko žlico gvakamoleja. ODLIČNO! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.