12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Bučni polpeti

Potrebuješ:

  • 1 pločevinko čičerike
  • polovično količino bučnega pireja (pripravite ga tako, da bučo razrežete, očistite semen in postavite na pekač z notranjostjo buče navzdol. Pečete 30 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija. Ko je buča pečena, bo olupek postal temno oranžne barve, sredica pa bo mehka. Pekač postavite iz pečice in počakajte, da se buča nekoliko ohladi. Postrgajte sredico in jo zmiksajte v blenderju do gladkega.)
  • 1/4 skodelice ekoloških konopljinih semen
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 2 čajni žlički jabolčnega kisa
  • poper in sol po okusu
  • 1 do 2 čajni žlički moke, ki pomaga kot vezivo
  • 1 skodelico krušnih drobtin
  • olje za cvrtje (predlagamo kokosovo olje)

Postopka se lotite takole:

  • Čičeriko splaknite pod tekočo vodo. Zmešajte jo skupaj z bučnim pirejem v (kolikor toliko) gladko zmes.
  • Dodajte začimbe po želji, sol in poper, kis in konopljina semena ter moko. Sestavine zmešajte v nekoliko lepljivo zmes.
  • Iz mase oblikujte kroglice v velikosti golf žogice in jih povaljajte v drobtinicah. Pritisnite jih ob podlago, da se sploščijo.
  • Segrejte olje in jih popecite. Pecite na vsaki strani 1-2 minutki.
  • Ko so ocvrte jih položite na papirnato brisačko, da odteče odvečna maščoba.

Kroglice so odlične nekoliko ohlajene, lahko jih spravite tudi v hladilnik ali po želji zamrznete.

Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.