12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Bučna panakota

Potrebuješ:

  • 400 ml kokosovega mleka (tistega iz konzerve)
  • 2 in pol čajni žlički vanilije v prahu
  • 2 čajni žlički Bioin ekološke Mace v prahu
  • 2 čajni žlički agar-agarja
  • 85g agavinega sirupa
  • 2 jedilni žlici + 2 čajni žlički nerafiniranega rjavega sladkorja
  • 1/4 čajne žličke cimeta v prahu
  • 350g bučnega pireja (pripravite ga tako, da bučo razrežete, očistite semen in postavite na pekač z notranjostjo buče navzdol. Pečete 30 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija. Ko je buča pečena, bo olupek postal temno oranžne barve, sredica pa bo mehka. Pekač postavite iz pečice in počakajte, da se buča nekoliko ohladi. Postrgajte sredico in jo zmiksajte v blenderju do gladkega.)
  • ščep nerafinirane morske soli
  • rastlinsko smetano (po želji)

Postopka se lotite takole:

  • Vse sestavine dajte v posodo, ki jo segrevate na ognju do vretja. Ko zavre, ogenj zmanjšajte in zmes počasi kuhajte še 15 minut. Občasno premešajte.
  • Po 15-ih minutah zmes prelijte v 8 krasnih skodelic in jih pred serviranjem za vsaj dve uri postavite v hladilnik.

Postrezite z vegansko smetano.

Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.