350g bučnega pireja (pripravite ga tako, da bučo razrežete, očistite semen in postavite na pekač z notranjostjo buče navzdol. Pečete 30 minut pri temperaturi 200 stopinj Celzija. Ko je buča pečena, bo olupek postal temno oranžne barve, sredica pa bo mehka. Pekač postavite iz pečice in počakajte, da se buča nekoliko ohladi. Postrgajte sredico in jo zmiksajte v blenderju do gladkega.)
ščep nerafinirane morske soli
rastlinsko smetano (po želji)
Postopka se lotite takole:
Vse sestavine dajte v posodo, ki jo segrevate na ognju do vretja. Ko zavre, ogenj zmanjšajte in zmes počasi kuhajte še 15 minut. Občasno premešajte.
Po 15-ih minutah zmes prelijte v 8 krasnih skodelic in jih pred serviranjem za vsaj dve uri postavite v hladilnik.
Postrezite z vegansko smetano.
Pa dober tek! 🙂
Diana vlahnič
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine