12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Borovničevo-kokosove rezine

Potrebuješ:

  • malo več kot 1/2 skodelice ekološkega sladkorja kokosovih palm (+ 1 zvrhana jedilna žlica še posebej)
  • 1,5 skodelice pirine moke
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 1 čajna žlička vinskega kamna
  • 1/4 skodelice kokosovih kosmičev
  • 3/4 skodelice ekološkega, deviškega kokosovega olja (naj bo strjeno)
  • slabe 4 skodelice borovnic (lahko zmrznjenih, ki jih odtajate)
  • 1 jedilna žlica limoninega soka

Postopek:

  • Pečico segrejete na 190 stopinj celzija in pekač prekrijete s peki papirjem.
  • V posodi zmešajte kokosov sladkor, moko, vinski kamen, ovsene kosmiče in kokosove kosmiče. Počasi vmešajte še strjeno kokosovo olje. Z rokami nadrobite, da dobite zmes podobno ‘crumblu’.
  • Polovico pripravljenega testa dajte v pekač in nežno pritisnite ob dno.
  • V drugi posodi zmešajte borovničke, jedilno žlico kokosovega sladkorja in limonin sok. To prelijte po masi v pekaču. Dodajte še drugo polovico mase za testo.
  • Vse skupaj postavite v pekač in pecite 50-60 minut. Skorjica naj bo svetlo rjave barve. Preden postrežete, naj se pekač dobro ohladi. (se bo lažje rezalo)

Zaprto v neprodušni posodi bo zdržalo kakšne 4 dni, lahko pa pecivo tudi zamrznete in shranite v zamrzovalni skrinji tudi do 3 mesece. Zamrznjenega lahko odtajate na sobni temperaturi, ali pa ga postavite v pečico na 190 stopnj za 15 minutk. 🙂

 

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.