12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Baba Ghanoush – arabski namaz

Priprava je enostavna in nadvse primerna za ta letni čas, ko imamo polne vrtove dobrot. Seveda pa smo jedi morali dodati še svoj lasten pečat – z ekološkimi konopljinimi semeni.

Potrebujemo:

  • 1 velik jajčevec
  • 2 ravni čajni žlički himalajske soli (oz. po okusu)
  • 3 stroke česna
  • 60 ml limoninega soka
  • 3 jedilne žlice tahinija
  • 50 ml olivnega olja
  • 2 jedilni žlici ekoloških konopljinih semen
  • mleta kumina, sesekljan peteršilj in olive kalamata

Postopek:

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Jajčevec dobro prešpikajte z vilico in ga postavite v pečico. V pečici ga pustite 45 minut, dokler kožica jajčevca ne odstopi.
  • Nato ga vzamite ven in počakajte, da se ohladi. Kožico jajčevca previdno olupite in ga prenesite v blender.
  • Dodajte še vse ostale sestavine in zmiksajte do gladkega.
  • Mešanico predenite na krožniček, potresite s kumino ter okrasite s svežim peteršiljem.

Mmmm, vam že diši?

P.S.: Baba Ghanoush lahko uporabite kot dip za različno zelenjavo, kot namaz na tortiljah, na kruhu, na krekerjih…). Pa dober tek! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Košarica
V kolikor s tem soglašate (kliknete na zadevni gumb) bomo na vašo napravo poleg obveznih piškotkov namestili tudi analitične piškotke in piškotke naših oglaševalskih partnerjev (Google Analytics, FB pixel, ipd). Več o naši rabi piškotkov najdete na tej povezavi.