12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Ameriške palačinke z jagodami

Za jagodni preliv potrebuješ:

  • 2 skodelici jagod
  • 2 jedilni žlici ekološkega sladkorja kokosovih palm
  • sok polovice limone


Za palačinke pa:

  • 1 skodelica rastlinskega mleka (in kakšno žlico več, po potrebi)
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 1 skodelica kamutove moke (lahko tudi navadne, mi smo imeli slučajno to pri roki)
  • 1/2 skodelice Pulsin grahovih proteinov
  • 2 čajni žlički vinskega kamna
  • lupinico ekološke limone (kupi se tudi že pripravljeno)
  • 1 jedilna žlica makovih semen
  • 1/4 skodelice ekološkega kokosovega olja (+ nekaj malega za namastitev ponvice)
  • dobre 3 žlice agavinega sirupa
  • 1/2 čajne žličke vanilije v prahu

PRIPRAVA:

  • V skledici najprej zmešaš očiščene in narezane jagode, jih posuješ s kokosovim sladkorjem in preliješ z limoninim sokom. Pustiš, da se okusi malce prepojijo.
  • V drugi skodelici zmešaš rastlinsko mleko in limonin sok.
  • V večji posodici zmešaš moko, grahove proteine, makova semena, limonino lupinico in vinski kamen. Dodaš kokosovo olje in agavin sirup, primešaš še rastlinsko mleko z limoninim sokom. Dobro premešaš, da nastane homogena masa. Morda bo potrebno dodati še kakšno žlico rastlinskega mleka. Masa naj bo bolj gosta, kot za tipične “ameriške” palačinke.
  • Palačinke spečeš v dobro segreti ponvici, premazani s kokosovim oljem. Maso vliješ na olje. Ko vidiš, da je palačinka ob strani postala nežno rjave barve, ravno prav zapečena, jo previdno obrneš in popečeš še na drugi strani.
  • Palačinke preliješ s pripravljenimi jagodami in postrežeš.

Njami in dober tek! 🙂

 

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

1 misli na “Ameriške palačinke z jagodami

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.