12. maja, 2010
|

Veganski recepti

Ameriške Chocodelic palačinke

Potrebujete:

  •  2 skodelici pirine moke
  •  1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička vinskega kamna (nadomestek pecilnega praška, ki je brez fosfatov)
  • 1 jedilna žlica sladila (kokosov sladkor …)
  • skodelica rastlinskega mleka (sojino, riževo, ovseno, mandljevo…)
  • 3 čajni žlički rastlinskega olja
  • Chocodelic murve, oblite s presno čokolado

Postopka pa se lotite takole:

  • V skledi najprej zmešate suhe sestavine. Nato dodajte skodelico rastlinskega mleka in vmešajte še olje. Na koncu, ko zmes postane homogena, vmešajte še Chocodelic murve.
  • Na segreti ponvici stopite dve kapljici olja in vlivajte maso. Zmanjšajto temperaturo ognja, da se palačinke zapečejo s spodnje strani, ta čas lahko ponvico tudi pokrijete. Ko je spodnja stran palačinke zapečena, palačinko obrnite in jo popecite še na drugi strani. Komur paše, lahko na pečene palačinke doda majhno žličko rastlinske margarine.

Njam! 🙂

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.