Po kategoriji
Po težavi & namembnosti
Top Seller
Vsebuje kar 80% esencialnih maščobnih kislin, kar jo ponese v prvo vrsto po vsebnosti maščobnih hranil. Razmerje 3:1 Omega 6 in Omega 3 maščobnih kislin je pomembno v preprečevanju srčnih obolenj in ohranjanju celostnega zdravja. Prav to razmerje je tudi tisto, ki je idealno za zdravljenje aken, kuperoze in ekcemov. Konoplja je tudi edina rastlina, ki sama po sebi vsebuje vitamin D, kateri odigra pomembno vlogo pri absorbciji kalcija v telo.
Prav tem maščobnim kislinam gre zahvala za močnejše nohte in lase in mehkejšo kožo. Esencialne maščobne kisline imajo korist prav za vsako celico v telesu, saj jim pomagajo v boju proti različnim degenerativnim boleznim, vključujoč raka in kardiovaskularne bolezni.
Konopljina semena in olje prav tako vsebujejo pomembno gama linolensko kislino (GLA), ki se pojavlja samo še v materinem mleku, nekaterih vrstah alg, ribah in svetlinovem olju, na telo pa ima številne pozitivne učinke – zmanjšuje tveganje pri boleznih srca in ožilja, blaži predmenstrualni sindrom, preprečuje strjevanje krvi, pomagala pa naj bi celo pri zdravljenju arterioskleroze, luskavice, alergij, očesnih bolezni. Konopljina semena vsebujejo tudi kalcij in železo, v manjših sledovih pa še nekatere druge minerale, ko so fosfor, magnezij, cink, baker in mangan.
Konopljina semena so tudi bogat vir beljakovin, saj vsebujejo kar trikrat več beljakovin kot soja. Beljakovine v konopljinem semenu zavzemajo 20%, od katerih je ena tretjina edestina in dve tretjini albuminov. Obe vrsti beljakovin sta visoko kakovostni in ju telo z lahkoto izkoristi v svojih procesih.
Konopljina semena lahko uporabite tako, da jih posujete po solati in kosmičih ali pa jih dodajte v jogurt, sendvič, omake in smutije. Več idej kako uporabiti in pripraviti konopljina semena pa najdete tudi na našem blogu med veganskimi recepti.
Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine