12. maja, 2010
|

Domača lekarna

Superhrana

Alga klorela

Uživanje klorele

Ker je celična stena klorele precej težje prebavljiva od spirulinine, je pomembno, da je pri uživanju alga mehansko zmleta v prah, pri čemer se celične stene potrejo in je absorbcija hranil največja. Z odkritjem posebne metode mletja je dosežena 95% učinkovitost pri trenju celičnih sten in zato 80% prebavljivost te čudežne alge (vse ostale tehnike, toplotna, kemična, encimska ali ultrazvočna obdelava, bi bile tako nesmiselne, saj se skupaj z njimi uniči tudi dobršen del hranilnih snovi).

Kaj klorela vsebuje

Klorela vsebuje beljakovine, ki se lahko po svoji aminokislinski sestavi primerjajo z beljakovinami živalskega izvora. Visoko vrednost predstavljajo tudi ogljikovi hidrati in maščobe, predvsem nenasičene.

Je izredno bogat naravni vir vitaminov, betakarotena, vitaminov A, vitaminov B-kompleksa, vitaminov C, E, inositola in niacina ter mineralnih snovi, fosforja, kalija, magnezija, žvepla, železa, kalcija, mangana, bakra, cinka in kobalta. Poleg vsega pa vsebuje še nukleinske kisline in res visoko vsebnost klorofila (od koder je dobila tudi ime). Za klorofil je med ljudmi vedno bolj uveljavljeno tudi ime »zelena kri«, saj je sestava molekule klorofila izredno podobna molekuli hemoglobina v naši krvi in kot taka najbolj primerna hrana za nas.


Njeno delovanje

Raziskave so pokazale, da ima klorela močne razstrupljevalne učinke, saj nase veže strupene snovi iz črevesja ter tako spodbuja delovanje jeter, poleg tega izboljšuje prebavo in uravnava iztrebljanje.

Klorela blaži tudi vnetja, povečuje telesno odpornost, ščiti pred virusnimi in bakterijskimi okužbami ter zavira razvoj kroničnih degenerativnih bolezni (predvsem bolezni ožilja in sklepov). Dokazano pomaga tudi pri zdravljenju rane na želodcu, dvanajstniku ter zdravi vnetje želodčne sluznice.

Klorelo v prahu lahko uporabite tako, da prah vmešate v smoothie (sadni ali zelenjavni sok), vodo, juho ali solato. Več idej kako uporabiti in pripraviti klorelo pa najdete tudi na našem blogu med veganskimi recepti.

Fushi ekološko klorelo najdete tudi v naši trgovini, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani ali v naši spletni trgovini.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.