21. septembra, 2008
|

Pomoč živalim

Zavetišče Horjul

Zavetišče za živali. Na kaj pomislite, ko to slišite? Na prenatrpane kletke, zanemarjene, zapostavljene, prestrašene, poškodovane, žalostne živali, ki so same, pozabljene od sveta in nas? Ja, takšne živali pridejo v zavetišča in takšna zavetišča obstajajo.

Toda jaz vem za eno Zavetišče, kjer te živali niso pozabljene, kletke niso zanemarjene in vsako življenje šteje. Bolane živali se zdravi, poškodovanim se pomaga, prestrašene se pomiri… Živali so nameščene v čistih in urejenih kletkah, tiste, ki niso primerne za bivanje zunaj so v notranjih ogrevanih prostorih, tiste, ki potrebujejo posebno oskrbo, so nameščene kar ob Poloni, vodji zavetišča, ki bedi naj njimi dan in noč.

Zavetišče Horjul je tudi Polonin dom, zato nenapovedani obiski in posvojitve niso mogoče. Štejejo namreč živali in tisto, kar je najbolje za njih. Varno okolje ob poznanih ljudeh.

Zavetišče Horjul, Od tam gredo le na enako dobro ali bolje.

Želim si, da zavetišča ne bi bila potrebna. Da bi se ljudje končno začeli obnašati odgovorno in se zavedati, da imajo tudi živali samo eno življenje. Da imajo tudi živali čustva. Ko jih je strah iščejo varnost in uteho. Ko so negotove si želijo stabilnosti. Ko so tepene, jih to boli in jokajo. Ko so zavržene, so prestrašene in osamljene. Ko so srečne, se smejijo. Res se. 🙂

Želim si, da zavetišča ne bi bila potrebna. A so in kakor stanje v Sloveniji trenutno kaže, bodo vsaj še nekaj časa zelo potrebna. Zato sem hvaležna za zavetišče Horjul. Za vodjo zavetišča, Polono Samec, za ljudi, ki posredno in neposredno pomagajo. Za vse, ki se trudijo tudi za živali.

Živali nimajo možnosti govoriti in povedati svoje stiske. Ne govorijo. Spregovorimo zato mi. Ko vidite zavrženo žival, se ne obrnite stran. Ne zamižite, ker ne glede na to, kako se trudite, da je ne vidite, je tam. Sama in zavržena, nič kriva in prestrašena. Odgovornost je na nas, ljudeh. Ko vidite zlorabljeno in mučeno žival, ne zamižite. Še vedno je tam in še vedno trpi. Naša odgovornost in dolžnost je, da ukrepamo!

Same si ne morejo pomagati, pomagajmo jim mi. In zapomnite si, vedno lahko pomagate. 10.000 kilometrov dolga pot se začne z enim samim korakom. Naredite ga.

OrCa se zavezuje, da bo od vsakega prodanega artikla darovala del denarja za Zavetišče Horjul. Majhen korak, ki ga želimo narediti za boljši jutri zavrženih, bolanih in zlorabljenih živali pri nas.

Ko bi le lahko pomagali bolj. Npr. vzeli čarobno palčko in spremenili jutri … in včeraj. Ko bi le …

ŽIVALI, KI IŠČEJO NOV DOM:
Zavetišče Horjul“Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. “
G.B. Shaw

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.