5. oktobra, 2008
|

Pomoč živalim

Društvo za zaščito živali Ljubljana

Od ustanovitve januarja 1999 si prizadevamo za izboljšanje stanja na področju varovanja živali. To skušamo doseči z osveščanjem, informiranjem in izobraževanjem, da bi tako dolgoročno preprečevali neodgovoren odnos do živali, hkrati pa skušamo pomagati čim več živalim, ki potrebujejo pomoč.

Vse delo v društvu opravljamo prostovoljno, kar pomeni, da nihče od tistih, ki delujemo v društvu, ne prejema nikakršnega plačila za svoje delo. Dejavnosti za društvo opravljamo v svojem prostem času, ko pridemo iz službe ali s predavanj. Mnogi zmotno menijo, da smo nekakšna uradna služba za zadeve, s katerimi se v resnici ukvarjamo povsem ljubiteljsko.

Financiramo se iz prostovoljnih prispevkov, donacij, članarin in iz prihodkov od prodaje izdelkov. Najemanje pisarne je zaenkrat za nas predrago, zato še nimamo svojih prostorov. S strani občine, ministrstev ali kakšnih drugih proračunskih virov financiranja nismo deležni podpore.

Status delovanja v javnem interesu

Od leta 2002 imamo status društva, ki deluje v javnem interesu.

Ta status podeljuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na podlagi tega člena iz Zakona o zaščiti živali:
Strokovna in ljubiteljska društva na področju zaščite živali opravljajo dejavnost v javnem interesu v delu, v katerem namen ustanovitve in samo delovanje društva presega uresničevanje interesov članov društva.

Društvo deluje v javnem interesu:

  • če aktivno deluje na področju zaščite živali;
  • če organizira izobraževanje o zaščiti živali;
  • če je izkazana pretežna poraba sredstev društva za namene javnega interesa in
  • če opravlja to dejavnost najmanj 2 leti.
  • V trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani se lahko včlanite v Društvo za zaščito Ljubljana, ter pridobite vse informacije o njegovem delovanju ali morebitni pomoči.

Dodatna pomoč je vedno dobrodošla!

www.dzzz.si

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.