15. februarja, 2023
|

Domača lekarna

Peak focus – podpora možganom za optimalno koncentracijo

Pri delu od doma, premagovanju novih izzivov in soočanju s spremembami v rutini potrebujemo naše možgane z visokim nivojem koncentracije, pozornosti in mentalne funkcije.

Peak focus je Viridianov nov prehranski dodatek, formuliran za podporo in spodbujanje optimalne koncentracije. Razvito in ustvarjeno pri Viridian Nutrition, etičnem podjetju z velikim srcem, zato ustvarjeno le z naravnimi, certificirano ekološkimi in obsežno raziskanimi sestavinami.

Kompleks vsebuje izvleček melise (Melissa officinalis), ki klinično dokazano pomaga vzdrževati dobre kognitivne funkcije in znanstveno raziskan prav poseben izvleček žajblja (Salvia officinalis in lavandufolia), ki prispeva k optimalnem delovanju mentalnih zmožnosti, vključno s koncentracijo, pozornostjo in spominom.

Peak focus deluje takoj, že po prvem zaužitju, po nekje 1-2 urah.

Aimee Benbow, direktorica nutricionistike pri Viridianu, pravi:

Znajdemo se v ogromno situacijah, ko moramo biti zbrani in ohranjati koncentracijo, odzivnost ter mentalno zmogljivost na vrhuncu. To je lahko pri delu v stresnem okolju, osvajanju novih izzivov, učenju, ali pa se soočamo z odklonom delovanja kognitivnih funkcij. Peak focus je formuliran iz naravnih sestavin in ima certifikat Soil Association, najvišjega možnega organa pri ekoloških standardih. To odraža našo težnjo in predanost uporabljanju trajnostnih sestavin in varovanju okolja. To podpira tudi dejstvo, da za zagotavljanje maksimalnega učinka melise in žajblja ni potrebnih nobenih kemičnih dodatkov, spodbujevalcev, ipd.

Ekstrakt žajblja, uporabljen v tem produktu, ima za sabo opravljene klinične študije na Univerzi Northubria v Angliji, na Oddelku za možgansko funkcijo, zmogljivost in nutricionistiko.

Peak focus vsebuje 100% aktivne učinkovine in je (kot vsi Viridianovi izdelki) brez GSO, palmovega olja, nikoli testiran na živalih in etično ustvarjen. V OrCi je na voljo pakiranje 60 kapsul. Izdelek je primeren tudi za vegane.

Glavne lastnosti:

  • Vsebuje dva izjemno raziskana rastlinska ekstrakta, ki zagotavljata efektivno količino aktivnih učinkovin.
  • Izvleček žajblja, uporabljen v tem izdelku, je opravil klinične študije na Raziskovalnem centru za možgane, zmogljivost in nutricionizem (Brain, Performance and Nutrition Centre, UK) na Univerzi Northumbria v Angliji.
  • Deluje v 1-2 urah po zaužitju.
  • Certificirano ekološko (Soil Association).
  • 100% aktivne učinkovine, brez polnil, veziv in drugih nepotrebnih dodatkov.
  • Brez GSO, palmovega olja, ni testirano na živalih, etično izdelano.

Najpogosteje zastavljena vprašanja

Kdaj naj vzamem Viridian Ekološki Peak Focus? Koliko časa bo trajalo, da bo deloval? Je primeren za vegane? Na vaša vprašanja odgovarja Viridianova tehnična vodja Jenny Carson.

Ekološki Peak Focus je pametna izbira za spopadanje z vsakodnevnimi življenjskimi zahtevami. Jenny pojasnjuje, zakaj je močan organski izdelek Peak Focus podjetja Viridian popolna naravna izbira.

Ta kombinacija tradicionalnih evropskih zelišč pomaga ohranjati dobre kognitivne funkcije in kognitivne sposobnosti.

Raziskave kažejo, da lahko posebni zeliščni izvlečki učinkujejo že 1 uro po zaužitju in so še vedno močni do 4 ure po zaužitju. Dobro zasnovana naključno kontrolirana študija je pokazala, da je vsakodnevno uživanje 28 dni prineslo vedno večje dnevne koristi.

Peak Focus je najbolje zaužiti 1 do 2 uri pred miselno zahtevno nalogo ali opravilom, saj se je izkazalo, da sestavine v Peak Focusu najbolje delujejo v tem časovnem okviru.

Priporočamo vam, da formulacijo uporabite, ko jo potrebujete. Zavedamo se, da so nekateri dnevi lahko bolj naporni kot drugi, in ker se učinki lahko pojavijo v eni uri, formule ni treba jemati vsak dan.

Priporočamo, da Peak Focus zaužijete z obrokom, najbolje z zajtrkom, da bi povečali absorpcijo rastlinskih izvlečkov in omogočili potreben čas, ko nastopijo koristni učinki.

Kofein je stimulativna spojina, kar pomeni, da aktivira osrednji živčni sistem, ki nato vpliva na delovanje srca, ledvic, možganov in pljuč, kar povzroča budnost, izboljšanje razpoloženja ter fizično in kognitivno zmogljivost.

Vendar se to razlikuje od delovanja melise in žajblja. Rastlinski pripravki ne spodbujajo centralnega živčnega sistema, temveč se vežejo na možganske receptorje, ki nato izboljšajo delovanje možganskih celic, zato je to bistveno boljši mehanizem, s katerim se dosežejo koristi izboljšane kognitivne funkcije in kognitivne sposobnosti.

Dnevni odmerek sta dve kapsuli, ki ju zaužijete s hrano. Točno ta količina je bila uporabljena v študijah in je povzročila ugodne učinke. Zato večja količina ni potrebna.

Organic Peak Focus ima ekološki certifikat združenja Soil Association. To je zagotovilo, da so zelišča pridelana brez uporabe herbicidov in pesticidov, pravzaprav brez kakršnih koli kemikalij.

Poleg tega Viridian Nutrition v formulacijah ne uporabljamo nobenih dodatkov ali pomožnih snovi, zato ste lahko prepričani, da jemljete čisto, organsko mešanico dveh učinkovitih rastlinskih sestavin.

Ne samo, da morajo biti ekološka zelišča gojena brez uporabe kmetijskih kemikalij, tudi pri njih se uporabljajo strategije za zaščito divjih živali in tal. Te strategije vključujejo remineralizacijo tal, ki celo povečuje hranilno vrednost ekološko pridelanih proizvodov.

Ekološki Peak Focus se lahko uporablja od 14. leta starosti dalje – ravno pravšnje obdobje za podporo učencem med napornejšimi izpitnimi obdobji.

Dodatek naj ostane v originalnem kozarcu na hladnem in temnem mestu.
Najboljši nasvet: izberite mesto, ki je oddaljeno od vlage, torej stran od kuhalnika, kuhalne plošče ali kopalnice.

Da; Ekološki Peak Focus je 100% rastlinskega izvora in ima certifikat veganske organizacije Vegan Society.

Informacije v tem članku niso namenjene zdravljenju, diagnosticiranju ali nadomeščanju nasveta zdravnika. Če imate že obstoječe zdravstveno stanje ali trenutno jemljete zdravila, se posvetujte z vašim zdravnikom. Prehranska dopolnila ne smejo nadomeščati raznolike in uravnotežene prehrane.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.