12. maja, 2010
|

OrCa naravna kozmetika

Naravna zaščita pred soncem

SPF – ZAŠČITA PRED SONCEM

Pomlad in poletje sta tik pred vrati in v teh sončnih mesecih je še posebej pomembno, da kožo primerno zaščitimo pred sončnimi žarki. Prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom lahko povzroči nepopravljivo škodo naši koži in podkožnim tkivom.

Za zaščito pred soncem Ameriško združenje za preventivo raka (ACS) priporoča uporabo zaščitnih sredstev. Medtem, ko lahko UVA žarki povzročijo prezgodnje staranje in gubanje kože, škodo podkožju ter povečajo tveganje za nastanek malignega melanoma, UVB žarki povzročijo opekline kože. Nekatere zaščitne kreme ščitijo zgolj pred UVA žarki, te prodrejo globoko v kolagenska vlakna, povzročajo staranje kože, starostne pege, pigmentne madeže in gubanje kože, medtem, ko UVB žarki kožo poškodujejo in povzročajo opekline, zato se pred nakupom kreme dodatno pozanimajte, če krema nudi zaščito širšega spektra.

Ločimo dve vrsti zaščite pred soncem:

  • Kemično zaščito, ki vpija UV žarke
  • Naravno, mineralno (mehanska oz. fizična) zaščito kože, ki UV žarke odbija.

Fizična zaščita (kamor sodita titanov dioksid in cinkov oksid) ima širši spekter delovanja, ščiti pred UVA in UVB žarki, brez draženja kože s sintetičnimi sestavinami. Titanov dioksid in cinkov oksid sta tudi veliko bolj vzdržljiva od sintetičnih produktov in je zato nanos zaščitne kreme potreben redkeje.

SPF (ZF) ali zaščitni faktor nam pove kolikšna je zaščita pred UVB žarki ter kolikokrat dlje smo lahko na soncu ne da bi nas opeklo, v primerjavi z izpostavljenostjo soncu brez zaščite.

Na primer, če bi nas sonce opeklo v 10 minutah z nezaščiteno kožo, lahko z zaščitnim faktorjem 30 (SPF30) dobo izpostavljanja soncu podaljšamo na 300 minut. Višji zaščitni faktor pomeni daljšo zaščito, še vedno pa je pomembno, da pred nakupom kreme preverite, če le-ta zagotavlja zaščito proti UVA in UVB žarkom.

JE SPF DOVOLJ?

Kaj pa dejavniki okolja, kot so smog, onesnaženje zraka in cigaretni dim, ki prav tako vplivajo na stanje kože – jo poškodujejo in predčasno postarajo? Ti dejavniki se imenujejo prosti radikali. Njihovo delovanje nevtralizirajo antioksidanti. Se pravi, da je za kožo najbolj učinkovita in varna celovita zaščita – zaščitne kreme, obogatene s SPF faktorjem IN antioksidanti.

Za vas smo poiskali najboljše naravne sončne kreme. Ste že izbrali svojo?

Na srečo, 100% Pure ponuja čudovito rešitev – 100% Pure vlažilne kreme z granatnim jabolkom in SPF20 in 100% Pure vlažilno kremo z arganovim oljem in SPF30, ki vsebujeta učinkovito naravno zaščito pred soncem, obenem pa sta obogatena z antioksidanti, ki kožo varujejo pred prostimi radikali in prezgodnjim staranjem.

Za vsakodnevno nego priporočamo uporabo 100% Pure vlažilne kreme z granatnim jabolkom in SPF20. Za dneve, ko boste soncu izpostavljeni pogosteje in dlje časa, pa 100% Pure vlažilno kremo z arganovim oljem in SPF30. Ob tem pa ne pozabite: po vsakem kopanju, tuširanju, prekomernem potenju, brisanju z brisačo, nanos z zaščitno kremo ponovite. Priporočamo tudi uporabo sončnih očal in zaščitnega pokrivala.

KAJ PA NANOTEHNOLOGIJA?

Nekateri se sprašujejo, če je uporaba tehnologije, imenovane nanotehnologija, pri uporabi že prej omenjenih – titanovega dioksida in cinkovega oksida (uporaba delcev, velikih od 1-100 nanometrov) škodljiva, saj bi lahko majhnost takšnih delcev omogočala, da se vsrkajo v kožo in kot pri vsej nanotehnologiji povzročala škodo telesnim celicam.

Pri 100% Pure nanotehnologije ne uporabljajo saj so tudi sami nasprotniki uporabe le te v kozmetični industriji. 100% Pure v svojih kremah uporablja zgolj delce, ki so večji, zato za kožo popolnoma neškodljivi, saj se zadržijo na njeni površini in na tak način odbijajo sončne žarke (UVA in UVB žarke). 100% Pure izdelki z zaščitnim faktorjem (SPF) so varni za uporabo, učinkoviti in niso komedogeni (ne povzročajo mozoljčkov). Uporabljena je fizična zaščita pred žarki (in to ne v obliki nanotehnologije), s premišljeno kombinacijo antioksidantov in vitaminov, ki kožo negujejo, ščitijo in vlažijo.

100% Pure krema za telo Gardenia, 250ml – Izdelek iz zgodbe

Omamen naraven cvetlični vonj bo povzdignil vaše čute v tej globinsko negovalni in hranljivi kremi za telo ter jo obenem tudi zmehčal z marakujo, tamarindo, granatnim jabolkom in bogatim karitejevim maslom ter kokosovim oljem.


Preveri v trgovini

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.