12. maja, 2010
|

OrCa naravna kozmetika

Kako pravilno uporabljati mineralni puder?

Kako uporabljati minerale za videz popolne, brezhibne polti?

Spodaj smo nanizali nekaj super nasvetov, kako pravilno uporabljati mineralne pudre. V OrCi pa vam pomagamo tudi pri izbiri pravega mineralnega pudra za vaš podton kože, ter vas podučimo o pravilnem nanosu mineralov na kože, s katerim lahko pričarate popoln izgled, tudi pri malce manj popolni, koži. Uporaba mineralnih ličil ni nobena znanost, potrebno je le nekaj vaje in dobre volje, pa se boste kmalu naličile kot profesionalne vizažistke.

  • Minerale vedno nanesite na dobro navlaženo in nahranjeno kožo. Uporabite kvalitetno naravno kremo za obraz, ki odgovarja vašemu tipu kože, ter po nanosu počakajte nekaj minut, da se krema dobro vpije. Če imate raje tekoče pudre, zamešajte malo mineralov v svojo dnevno kremo in dobile boste tekoči puder. Manj mineralov vmešanih v kremo bo dalo podlago enakovredno tonirani kremi, več mineralov pa bo nalogo opravilo kot dobro prekrivni tekoči puder. Če imate res izrazito masten tip kože, lahko na kožo naneste tudi nehranljivo, temveč zgolj vlažilni kremo ali fluid, kot je naprimer Sanctum vlažilni gel losijon brez olj. Vendar naj poudrimo, da je to primerno res le za zelo mastno kožo (ne mešano).
  • Mineralni puder na kožo nanesite le z dobrim in kvalitetnim čopičem iz najmehkejših in najgostejših taklonskih vlaken. V pokrovček svojega mineralnega pudra potresite nekaj mineralov (raje manj kot več), ter jih poberite s čopičem, da se oprimejo vlaken. Čopič nato rahlo potapkajte ob rob pokrovčka, da odvečni minerali padejo nazaj v pokrovček in se istočasno enakomerno porazporedijo po vlaknih čopiča, s čimer zagotovijo enakomeren in tanek nanos mineralov.
  • Sledi še zadnji korak: minerale začnite nanašati na vrhu obraza in nežno drsite navzdol in navzven proti bradi. S čopičem lahko tudi krožite po obrazu, saj bo takšen nanos še izboljšal povezanost mineralov med sabo ter s tem samo prekrivnost. Pomembno je, da mineralov ne vtirate v kožo in ne drgnete s čopičem po obrazu, ampak le nežno drsite vse naokrog.

Nanose mineralov lahko stopnjujete po želji, pomembno je le, da so ti nanosi tanki. Le na ta način boste večale prekrivnost, ne pa tudi opaznost pudra.

Poskusite še z naslednjimi triki za dosego odlične prekrivnosti

Pri neenakomerno pigmentirani koži, madežih od aken in mozoljčkov, pri rozacei, rdečici in kuperozi, poskusite s podlago Pistacija. Zeleni minerali nevtralizirajo rdečico na koži in poskrbijo za poenoteno polt. Nanesite en nanos podlage Pistacija in nadaljujte s svojim izbranim mineralnim pudrom.

Če imate čez dan težave s prekomernim maščenjem kože, priporočamo Podlago za mastno kožo. Nanesete jo pred nanosom osnovnega mineralnega pudra. Podlaga ne izsušuje kože ter obenem poskrbi za dolgoobstojnost osnovnega mineralnega pudra. Svetujemo jo le pri res zelo mastni koži, sicer ni potrebe po uporabi le te.

Če imate občutek, da koži čez dan primanjkuje vlage in hranil, pomeni, da po vsej verjetnosti uporabljate premalo hranljivo kremo. V tem primeru poskusite z nekoliko bolj hranljivo kremo, ki naj bo podlaga za mineralni puder.

Zaključni videz lahko ustvarite tudi tako, da za nanos mineralov uporabite vlažno gobico ali čopič z vlažnimi vlakni. Postopek je podoben kot pri klasičnem nanosu, torej: najprej minerale stresete v pokrovček svojega pudra, jih poberete s čopičem in potolčete, da odvečni minerali odpadejo s čopiča, nato pa vlakna kjer je puder pošpricate z malo vode (bolje manj kot več, čopič želimo, da ostane vlažen in ne moker). Dovolj sta ena ali dve šprici.

Če vaša polt izgleda pepelnata, je verjetnost, da je vaš puder presvetel ali pa ste ga nanesli preveč. V takem primeru naj za prvo pomoč velja nasvet: z vlažnimi ščetinami čopiča (ali vlažno gobico) »popivnajte« obraz in tako odstranite odvečne minerale.

Če vaša polt po nanosu mineralov izgleda oranžkasta, je verjetnost, da potrebujete svetlejšo različico.

»Manj je več!« – rek, ki še vedno drži. Precej bolj naravno izpade polt, na katero je nanešenih manj mineralov (ali v tem primeru katerekoli vrste pudra) in v tanjših plasteh, kot ena debela plast mineralov. Tudi največji in najbolj znani svetovni vizažisti se vedno bolj poslužujejo tega reka – najpogosteje le nežno prekrijejo polt in ji dajo videz svežega, spočitega videza. Če želite polno prekrivnost, pa ne pozabite na zgornji nasvet: minerale nanašajte na obraz v tankih plasteh . bolje več tankih plasti, kot ena debela, ki bo dala izumetničen videz.

In še zadnje: mineralni korektor lahko dela čudeže. Priporočamo, da ga nanesete pod osnovni mineralni puder, naknadno na nad osnovni puder pa samo po potrebi. Tudi tukaj priporočamo uporabo kvalitetnega čopiča.

Veselo in zabavno ličenje vam želimo!

Alima Pure Osnovni puder (7.5g), odtenek Warm 3 – Izdelek iz zgodbe

Čisti mineralni puder, primeren za vse tipe kože, deluje protivnetno, antibakterijsko, nudi UV zaščito, odlično prekrivnost in obstojnost.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.