12. maja, 2010
|

OrCa naravna kozmetika

Kdo se boji… mineralnega eyelinerja?

Prva prednost eyelinerja v prahu je zagotovo njegova vsestranskost. Lahko ga uporabljate s suhim ali mokrim nanosom ter na tak način vsakokrat dosežete popolnoma drugačen videz. Lahko ga uporabljate kot senčilo ali pa si z njim polepšate obrvi (seveda, odvisno od barve vaših obrvi).

Če ste pri uporabi eyelinerja v prahu popolnoma nove, vam za začetek morda svetujemo uporabo Svetlečega mineralnega eyelinerja. Ker so minerali pri slednjem nekoliko bolj grobo mleti, je nanos lažji.

In ko boste enkrat obvladale nanos s svetlečim eyelinerjem, bo uporaba mat mineralnega eyelinerja za vas samo še mala malica.

Za nanos mineralnega eyelinerja je potreben primeren in dober čopič. Alima Pure ima v svoji ponudbi dva čopiča, št. 31 in št. 33 (sama pa sem ugotovila, da mi za nanos eyelinerja zelo paše tudi čopič št. 35!). Da bi ugotovile kateri od teh čopičev bi bil za vas najbolj primeren, si zamislite, kako nanašate svoj eyeliner. Če z nanosom začnete v kotičku svojega očesa in potegnete črto proti drugemu kotičku očesa, v eni liniji, potem priporočam čopič št. 33. Če pa ga nanašate podobno kot bi si oko orisali s svinčnikom, se pravi, v večih krajših potezah, potem se bolj nagibate k čopiču št. 31 ali št. 35.

AlimaPureEyeliner

Ko nanašate mineralni eyeliner s suhim nanosom (torej, da je čopič suh in senčila ne mešate z vodo), potem je videz vaših oči bolj nežen in mehak. Pomembno je le, da pred takšnim nanosom minerale dobro vtrete v čopič in tako preprečite morebitno posipanje mineralov z vek. Pri tem boste najbrž morale čopič večkrat pomočiti v minerale. Če pa bi rade malce bolj dramatičen pogled, pri tem pa ne posegli po mokrem eyelinerju (torej bi še vedno želele uporabiti suho senčko), samo pošpricajte ščetine čopiča z vodo in namočite v minerale, ki ste jih predhodno stresle v pokrovček embalaže.

Za bolj dramatičen videz in za prave mačje oči pa poskusite ustvariti pravi tuš. Nekaj mineralov stresite v dlan ali še bolje kar v pokrovček svojega mineralnega eyelinerja, nato pa vanj kanite kapljico vode (vode ne sme biti preveč). Pomešajte (in se v mislih pretvarjajte, da kot mali otrok ustvarjate z vodenkami :)) ter po potrebi dodajte še kakšno kapljico vode ali ščepec mineralov (odvisno od konsistence, ki jo želite dobiti). S čopičem potegnite po veki na enak način kot bi nanašale običajni tuš za oči.

Pri nanašanju eyelinerja si zapomnite naslednje: kadar želite obrobiti oči vse naokrog, torej po zgornji veki in pod spodnjimi trepalnicami, to ustvari navidezno iluzijo in optično pomanjša vaše oko.

Če želite, da vaše oko izgleda večje, se tako z uporabo temnega eyelinerja držite samo linije na zgornji veki, spodnjo pa spustite ali pa jo poudarite z nekoliko svetlejšim odtenkom eyelinerja. Nanesite ga samo na spodnjo zunanjo tretjino očesa.

Pravi namen uporabe eyelinerja je v tem, da vaše trepalnice izgledajo daljše in gostejše. Za še boljši efekt navidez gostejših trepalnic poskusite naslednji trik: namesto, da eyeliner nanesete nad trepalnice, ga poskušajte dobro zakrinkati kar med trepalnice, tako da se bodo minerali pravzaprav prijeli med trepalnice.

Na podoben način pa seveda lahko uporabljate tudi vsa ostala senčila za oči. Tudi pri živih in navihanih barvah. Uporabite lahko suh ali moker nanos, res pa je, da uporaba takšnega eyelinerja ne bo pripomogla k optičnemu efektu gostejših trepalnic, ampak k videzu navihanih, mladostnih oči, polnih energije (in kdo sitega ne bi želel? :)). Ob tem vseeno priporočamo še

uporabo eyelinerja, ki pa ga nanesete med trepalnice. Tako boste pričarale  najboljše iz obeh svetov. 🙂

Mat mineralno senčilo/eye-liner za oči, Black (1.75g), Alima Pure – Izdelek iz zgodbeMat mineralno senčilo/eye-liner za oči, Black (1.75g), Alima Pure

Alima Pure eyeliner poudari posebnost vaših oči. Bogata vsebnost mineralov prijetno osvetli vaš pogled ter vas naredi bolj sveže in naravne. Vaš stil in lepota ne bosta ostala neopažena. V kombinaciji z Alima Pure senčili za veke boste povedale vse. Dovolj bo le en pogled. Senčilo lahko uporabite kot eye-liner ali kot senčilo. Mokro ali suho.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.