12. maja, 2010
|

OrCa naravna kozmetika

Alima Pure: Najpogosteje zastavljena vprašanja

Ali mineralni pudri vsebujejo zaščitni faktor?

V naših mineralnih pudrih dve od treh sestavin predstavljata fizično zaščito pred soncem, vendar pa pudrov nismo dali v presojo organizaciji FDA, da bi potrdili točen zaščitni faktor (ki je tudi težko določljiv, saj je odvisen tudi od tega koliko pudra nanesemo na obraz). Po naših izkušnjah je mineralna zaščita dovolj zanesljiva za slučajna izpostavljanja soncu tekom dneva. Za aktivnosti na soncu pa si raje priskrbite še dodatno zaščito (priporočamo 100% Pure kremo iz granatnega jabolka, SPF20 ali pa 100% Pure kremo z arganovim oljem, SPF30).

Ali vaši izdelki vsebujejo nanodelce oz. delce, pridobljene z nanotehnologijo?

Ne, naši izdelki ne vsebuje nanodelcev in imate našo besedo, da jih nikoli ne bodo.

Ali so vaši izdelki organski?

Na izdelku označba »organsko« pomeni »organsko vzgojeno«. Ker so minerali del zemeljske skorje in zato ne morejo biti »organsko vzgojeni«, izdelka ne moremo oglaševati kot organskega. Minerali so že sicer anorganskega izvora, saj ne vsebujejo nobene organske sestavine. Še vedno pa so izdelki Alima Pure popolnoma 100% naravni in neoporečni in imajo tudi certifikat potrjene naravne kozmetike.

Moja koža je suha. Je mineralni puder potemtakem primeren tudi zame?

Seveda. Veliko naših rednih strank ima suho kožo in so zelo zadovoljne z uporabo mineralnega pudra. Poskrbite le, da bo koža dovolj dobro navlažena in nahranjena preden nanesete puder.

Všeč mi je ideja mineralnega pudra, a ne vem, če bi se lahko navadila na tovrstno nanašanje.

Ogromno je strank, ki poročajo, da so bile sprva skeptične glede ideje o mineralnih pudrih in nanašanju le-teh s čopičem. A ko so prijele čopič v roke, je vse teklo samo od sebe. Če se nikakor ne morete privaditi na misel, da bi svoj dnevni puder nanašale s čopičem, obstaja preprosta rešitev: v svojo dnevno kremo zamešajte majhno količino mineralov in jih nanesite na obraz kot tekoči puder.

Prekrivnost lahko stopnjujete z dodajanjem mineralov, popoln videz pa končate še z enim potegom mineralov s suhim nanosom.

Ali se lahko minerali usedajo v pore in gube ter jih na tak način še bolj izpostavijo?

Ne, ne bi smeli. V svojih izdelkih ne uporabljamo sestavine Bismuth Oxychloride, ki lahko poudari neenakomeren videz polti. Če pa se slučajno zgodi, da so pore bolj vidne, je največkrat problem v predebeli plasti mineralov, ki jo z enim nanosom nanesete na obraz. Za nanos mineralnega pudra namreč vedno priporočamo, da puder na obraz nanesete z več tanjšimi plastmi, kot z eno debelo. Videz bo tako mehkejši, koža pa bo izgledala prav osvobojena.

Moja podlaga izgleda super, še vedno pa opažam nekaj rdečine okrog nosu. Ali potrebujem še korektor?

Morda, a najprej poskusite še naslednji dve opciji: če je rdečica okrog nosu pri vas redna, bi lahko poskusili s podlago v odtenku Pistacija. Ker je bledo zelena, krasno poenoti polt. Lahko jo naneste preko celega obraza ali pa samo na problematične predele. Preko nje potem nanesete svoj osnovni puder. Druga možnost pa je, da okrog nosu nanesete kar osnovni puder, nanašate pa ga s čopičem št. 3, ki zagotavlja dobro prekrivnost na posameznih problematičnih delih.

Alima Pure podlaga za kožo, nagnjeno k rdečici (5g) – Izdelek iz zgodbe

Čista mineralna podlaga za rdečo in neenakomerno obarvano kožo. Prikrije težave s kapilarami in poskrbi za obstojen in brezhiben videz.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.