12. maja, 2010
|

OrCa naravna kozmetika

Alima Pure: Čopič za mineralni puder št. #25

Ko so se pri podjetju Alima Pure odločali za pravi čopič, ki bi bil kos nalogi nanašanja mineralov, so vedeli eno: želeli so, da je mehak in nežen, pomembna pa je bila tudi oblika, ki bi omogočala perfekten nanos. In če smo čisto odkriti: pri tem so bili zelo zahtevni.

»Preveč raven«, »preredke ščetine«, »kaj pa so to – živalske dlake?«, so bile le ene od številnih izjav, ki so prihajale iz njihove sobe v tistem času. Na koncu so le dobili, kar so iskali in hoteli ter navsezadnje, sodeč po odzivu, kar smo hoteli tudi mi, uporabniki! Čopič št. #25 je še vedno en izmed najbolj prodajanih artiklov in se ga tudi v OrCi že drži nekakšen kultni sloves.

Torej, kaj ga dela tako posebnega? Začnimo kar z vlakni – izdelane so iz najfinejših in najnežnejših vlaken pod soncem.

Gre za visoko kvaliteten taklon, ki se po mehkobi ne more kosati z nobenim drugim materialom. Na teh vlaknih pri Alima Pure vztrajajo iz dveh razlogov:

Ker to pomeni, da so 100% cruelty free (prijazni živalim). Veliko proizvajalcev čopičev z živalskimi ščetinami namreč trdi, da so njihovi izdelki cruelty free, in morda celo so. A če uporabljaš čopiče, ki NISO iz živalskih ščetin, to veš zagotovo.

Taklon ni alergen material, kar pomeni, da ustreza tudi tistim, ki so alergični na živalski dlako in tistim z zelo občutljivo kožo.

Čopič št. #25 dela posebnega tudi njegova oblika. Ko so ga ustvarjali so bili za nanos mineralov izredno popularni ti. kabuki čopiči. In kljub temu, da so kabuki čopiči čudovito opravili svoje delo, smo pri samem čopiču vseeno nekaj pogrešali. Podaljšan ročaj! Ta bi namreč omogočal lažji prijem in zato kakovostnejši nanos mineralov, obenem pa lažje shranjevanje čopiča in skrb za vlakna. Prav tako ni bil ravno najboljši delno zaokrožen videz kabukijevih vlaken, saj onemogočajo mineralom, da bi se res popolno razporedili po vlaknih. Hkrati pa top flat čopič ni bil popolna rešitev, saj kljub temu, da zagotavlja res popolno prekrivnost, vseeno ne daje tistega »naravnega videza« kože, po čemer so hrepeni večina strank.

Pri Alima Pure so tako združili samo najboljše iz obeh svetov – mehka, gosta in trdno povezana vlakna (kot pri flat topu), a oblikovana rahlo polkrožno (kot pri kabukiji) zraven pa so dodali še ročaj čopiča.

Očitno je bilo prav to odločilno, saj se čopič #25 neverjetno odlično prodaja in je med najljubšimi artikli pri nas, vse od njegovega prvega dneva. Lahko rečemo, da ima prav kultni sloves, kar lahko vidite tudi pri komentarjih uporabnic, ki so ga kupile.

KAKO GA UPORABLJATI?

Manjšo količino mineralov potresite v pokrovček mineralnega pudra in z vlakni zaokrožite po mineralih. Čopič nežno udarite ob rob pokrovčka, da odvečni minerali s čopiča padejo nazaj v pokrovček (ali pa obrnite čopič z vlakni navzgor in nekajkrat nežno udarite po podlagi, da se minerali enakomerno porazporedijo po vlaknih), saj to zagotavljala bolj enakomeren nanos, obenem pa tako poskrbite, da ne naneste prevelike količine mineralov naenkrat na obraz. Minerale samo še nanesete na obraz, drsite od vrha obraza navzdol proti bradi, ali nežno krožite po obrazu (ne vtirajte). Dovolj bo bežen dotik čopiča z obrazom, minerali pa bodo sami naredili čudeže. Ja, čudeže!

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.