12. maja, 2010
|

OrCa naravna kozmetika

Ali uporabljate NEvarne lake za nohte?

Laki za nohte so lahko eden najbolj nevarnih kozmetičnih izdelkov, ki jih nanesete na svoje telo. V OrCi smo zato seveda tudi tokrat za vas poiskali znamko, ki je varna za uporabo, zato boste vse navdušenke nad barvno paleto čudovitih barv, na vaših nohtkih, lahko nemoteno uživale. 🙂 Najprej pa namenimo nekaj besed nevarnostim, ki lahko prežijo v lakih za nohte.

Kako zelo so lahko škodljivi laki za nohte?

Ni potrebno, da smo strokovnjaki na področju kozmetične industrije, da nam postane jasno, da je lahko čudovita barvna mavrica lakov za nohte vse prej kot naravna in neškodljiva za naše zdravje. Ali veste katere so tiste sestavine, ki škodujejo ne samo vašemu zdravju, temveč vplivajo tudi na težko onesnaženje okolja?

Nekateri laki za nohte naj bi bili brez spornih kemikalij, a žal se zaradi pomanjkljivih informacij na trgu vse prevečkrat izkaže, da temu ni tako.

Označevanje izdelkov, kot je npr. toxin-free, pogosto namreč ne odraža dejanske sestave. Neodvisni laboratoriji za nadzor strupenih snovi v okolju so izpostavili ti. strupeni trio kemikalij, ki jih vsebujejo lakih za nohte. To so dibutilftalat, toluen in formaldehid. Posamezna sestavina ima potencialno zelo nevaren vpliv na naše zdravje. Toluen lahko npr. povzroči razvojne težave in druge okvare pri otrocih, katere matere so bile v nosečnosti dalj časa izpostavljene omenjeni snovi. Prav tako je dibutil ftalat pokazal pomembno povezanost s prirojenimi napakami otrok in nosečnicami, ki so bile izpostavljene tej snovi, hkrati pa je uničujoč tudi za spolne organe in spolne funkcije človeka, med tem ko se je formaldehid izkazal kot za zelo kancerogeno substanco.

Vse te kemikalije se absorbirajo skozi podnohtje v telo, poleg tega pa je zelo nevaren tudi prenos strupenih snovi po zraku v naš dihalni sistem. Če povezamemo tudi mednarodna opozorila v zvezi z uporabo teh kemikalij, so izpostavila predvsem naslednje somatske težave, ki nastanejo ob izpostavljenosti teh snovi: draženje kože in dihal, okvare jeter, deformacije zarodkov in drugih reproduktivnih nevarnosti.

Res je, da je prisotnost strupenih snovi v okolju veliko bolj omejna kot v preteklosti, vendar kljub temu vedno preverite sestavine, ko kupujete nov lak! Poleg tega je dobro vedeti, da ti. strupen trio, ni edini škodljivec v lakih. Konvencionalna kozmetika lahko pogosto vsebujejo tudi druge potencialno nevarne kemikalije (na primer kafro).

Nailgirls laki za nohte – varna izbira!

V OrCi smo ob zavedanju nevarnost, ki jih na našem telesu pustijo strupene snovi v izdelkih za nego nohtov in etičnemu vidiku, ki ne dovoljuje testiranja izdelkov na živalih, v Slovenijo pripeljali vrhunsko blagovno znamko Nailgirls. Blagovna znamka iz Velike Britanije je ustrezala vsem kriterijem, ki so bili potrebni, da smo to čudovito kolekcijo lakov uvrstili na naše prodajne poličke.

Podjetje Nailgirls London sta ustanovili sestri, Jo and Lynda-Louise Burrell, in sicer z namenom, da se odzoveta na zastrupljajočo kozmetično industrijo lakov za nahote, ki je v veliki meri dovoljevala uporabo nevarnih kemičnih snovi v izdelkih za nego nohtov.

Po tem ko sta 11 let delali kot urednica in modna stilistka v prestolnici mode, v New York-u, sta na veliko žalost ob vrnitivi v Veliko Britanijo ugotovili, da je London še precej daleč za razvojem zdravju, ceni in etiki prijaznejšim izdelkom za nego nohtov. Tako sta se odločili, da ustvarita barvito kolekcijo lakov za nohte, ki bodo ustrezali vsem barvam kože in bodo v skladu tako s klasičnimi smernicami, kot smernicami aktualnih modnih brvi. NailGirls blagovna znamka je tako postala stalnica na modnih brveh, saj navdušuje z izjemnimi barvami v omejenih izdajah, ki nudijo unikatnost in edinstvenost vsaki dami, ki se odloči, da preizkusi nepogrešljiv in cenovno ugoden modni dodatek.

Barve lakov za nohte imajo izjemno formulo, brez škodljivih kemikalij (toluen, formaldehid, DBP (ftalati) in kafra)) in niso testirani na živalih (veganom prijazni), prav tako pa je njihov embalaža razgradljiva in zato okolju prijaznejša.

Kaj lahko torej naredi ekološko ozaveščena lepotna kraljica :)? Dobro je, da poznate dejstva in se tako zaščitite pred marketinškimi zavajanji, hkrati pa sprejmite odločitev, ki je za vaše nohte najboljša! V OrCi smo za Nailgirls – ker so laki varni za uporabo in ne vsebujejo strupenih kemikalij, obenem pa so veganski in nisto testirani na živalih.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.