4. novembra, 2022
|

Superhrana

Magnezijev Bisglicinat – pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

Za kaj se Magnezijev bisglicinat uporablja?

Magnezijev bisglicinat podpira okrevanje po utrujenosti in izčrpanosti ter podpira normalno delovanje živčnega sistema in mišic.
Izberi ga, če težko spiš in imaš občutljivo črevesje, saj je lahek za prebavo. Uporablja se tudi pri številnih vnetnih stanjih. Zlahka se absorbira in ima lahko pomirjujoče lastnosti. Izjemno obstojna oblika, ki je nežna do želodca.

Kaj je glicin?

V tej obliki je magnezij vezan na glicin – aminokislino, povezano s pomirjanjem, spanjem in zmanjševanjem stresa.
Aminokislina glicin se pogosto uporablja kot samostojen dodatek za zdravljenje nespečnosti. Spodbuja tvorbo serotonina (hormona sreče), ki izboljšuje razpoloženje, spanec in spomin.

Kako nastane Viridianov Magnezijev bisglicinat?

Magnezijev bisglicinat je magnezij, vezan na aminokislino glicin, kar omogoča optimalno absorpcijo in uporabo v telesu. Ta biološko razpoložljiva oblika magnezija je blagodejna za prebavni sistem in zagotavlja 160 mg magnezija v kapsuli.

Formula strogo ne vsebuje aditivov, polnil ali kakršnih koli veziv. Zato formula zagotavlja 100 % aktivno sestavino. Sestavine so pridobljene v skladu z Viridianovimi strogimi etičnimi merili, vključno s prepovedjo testiranja na živalih, brez GSO in palmovega olja.

Kako dolgo traja, da opazim učinek?

Priporočamo, da magnezijev bisglicinat uporabljate 4-6 tednov in spremljate simptome, zaradi katerih ste začeli uporabljati prehransko dopolnilo. Ko simptomi izzvenijo, lahko zmanjšate ali prenehate jemati prehransko dopolnilo.

Kdaj v dnevu naj vzamem Magnezijev bisglicinat?

Magnezijev bisglicinat je najbolje jemati s hrano, najbolje z večernim obrokom.

Kako dolgo lahko jemljem Magnezijev bisglicinat?

Magnezijev bisglicinat je dobro prenesljiva oblika magnezija in se lahko uporablja brez skrbi. Viridian Nutrition se osredotoča predvsem na hrano, zato se lahko zgodi, da sčasoma, ko bo vaš vnos zadosten, ne boste potrebovali celotnega odmerka prehranskega dopolnila, če bo vaša prehrana zagotavljala zadostno količino magnezija.

Kakšen je najboljši način jemanja dodatka?

Magnezijev bisglicinat je najbolje jemati s hrano, najbolje z večernim obrokom. Če imate predpisana zdravila, se o morebitnem dodajanju posvetujte z zdravstvenim delavcem.

Ali lahko vzamem preveč?

Uporabljajte priporočeni odmerek 1-2 kapsuli dnevno s hrano. To je varen in učinkovit dnevni odmerek magnezija in glicina.

Ali so v magnezijevem bisglicinatu kakšne kemikalije?

Magnezijev bisglicinat je spojitev magnezija z aminokislino glicinom. To prehransko dopolnilo ne vsebuje kemikalij in je v skladu z etično filozofijo podjetja Viridian Nutrition brez kakršnih koli dodatkov ali nehranilnih sestavin ter vsebuje 100 % aktivnih sestavin.

Pri kateri starosti je primeren za uporabo?

Magnezijev bisglicinat se lahko uživa od 6. leta starosti naprej. Pri majhnih otrocih lahko dodatek zaužijete tudi tako, da kapsule odprete in vsebino zmešate v jogurt, kosmiče, pretlačeno banano ali smoothie.

Kako naj shranjujem prehransko dopolnilo?

Magnezijev bisglicinat je treba hraniti na hladnem, temnem mestu, pribl. 8-15 °C, stran od virov vlage ali pare.

Je primeren za vegane?

Magnezijev bisglicinat je primeren za tiste, ki se prehranjujejo vegansko ali vegetarijansko.

Ali lahko dodatek jemljem med nosečnostjo?

Med nosečnostjo in dojenjem lahko uporabljate do dve kapsuli magnezijevega bisglicinata na dan. Svojega zdravnika obvestite o svojem režimu prehranskih dopolnil med nosečnostjo in dojenjem.

Viridian je na voljo v neodvisnih zdravih trgovinah. Če želite najti najbližjega, obiščite: www.or-ca.si

Če imate dodatna vprašanja o magnezijevem bisglicinatu, se obrnite na našo ekipo na info@or-ca.si ali 01/232-16-55.

Informacije v tem članku niso namenjene zdravljenju, diagnosticiranju ali nadomeščanju nasveta zdravnika. Če imate že obstoječe zdravstveno stanje ali trenutno jemljete zdravila, se posvetujte z lečečim zdravnikom. Prehranska dopolnila ne smejo nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane.

(Avtor: Jenny Carson je strokovnjakinja za prehrano in vodja tehničnih storitev pri podjetju Viridian Nutrition. Je diplomirana inženirka prehrane in magistrica raziskovanja (MRes) na področju javnega zdravja. )

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.