7. marca, 2022
|

Domača lekarna

Imaš parazite, pa tega sploh ne veš? Naravna pomoč pri parazitih.

Katere bakterije bomo naselili pa je odvisno od tega katero hrano jemo. Ko jemo več sladkarij, več mesa in mesnih produktov, mleka in mlečnih izdelkov ter procesirane hrane, nahranimo več patogenih bakterij, gljiv in kvasovk ter parazitov. Dobre bakterije potrebujejo predvsem zelenjavo, zato je izrednega pomena kakšno hrano jemo, saj je od tega odvisno katere organizme v naši mikrobioti hranimo: patogene ali koristne.

PRIPOROČILO: Vsaj 1-2x letno vsakomur svetujem antiparazitno terapijo, saj s hrano polno sladkorjev in hrane živalskega izvora nahranimo parazite v našem črevesju, ki zato porastejo, postanejo patogeni in se lahko iz našega črevesja preselijo tudi v druge organe ter nam povzročajo zdravstvene težave.

Neustavljiva želja po sladki hrani –  paraziti in patogene gljive kvasovke

Vsaj 1-2x letno vsakomur svetujem antiparazitno terapijo, saj s hrano polno sladkorjev in hrane živalskega izvora nahranimo parazite v našem črevesju, ki zato porastejo, postanejo patogeni in se lahko iz našega črevesja preselijo tudi v druge organe ter nam povzročajo zdravstvene težave. Ker imamo prav vsi težavo s porastom patogenih parazitov (eni bolj, drugi manj, odvisno od prehranjevalnih navad, uporabe zdravil …) so naravna antiparazitna zelišča oz antiparazitni zeliščni kompleksi odlična pomoč za ohranjanje zdravja črevesja in telesa.

Parazit je vsak organizem, ki živi in se prehranjuje z drugim organizmom. Obstaja veliko zajedavcev, ki lahko prizadenejo ljudi – od tistih, ki živijo v telesu (endoparaziti), kot sta srčna glista in trakulja, do tistih, ki živijo na koži (ektoparaziti), kot so uši in garje. Nato so znotrajcelični paraziti, kot so bakterije in virusi, ki prebivajo v celicah nesrečnega gostitelja.

Simptomi

Ker je toliko vrst parazitov, je tudi simptomov, ki lahko nakazujejo na težave s presežkom parazitov, veliko.

Ti simptomi lahko vključujejo:

  • Izguba teže in/ali povečan apetit.
  • Bolečine v trebuhu ali napenjanje.
  • Bruhanje. Zaprtje, plini in driska.
  • Napihnjenost, prebavne motnje in (prekomerno) napenjanje. Srbeč anus ali nožnica.
  • Težave s spanjem. Anemija. Bolečine.
  • Utrujenost, letargija in apatija. Alergije.
  • Slabo razpoloženje, anksioznost.Draženje kože ali nepojasnjeni izpuščaji, koprivnica itd.
  • Bolečina v mišičnih sklepih.
  • Občutek, da se tudi po obilnem obroku ne nasitiš.

Ne glede na to ali doživljamo vse naštete simptome ali le nekaj od njih, lahko te težave močno vplivajo na kakovost življenja vsakega posameznika, saj vplivajo tudi na zbranost, razpoloženje in celo družabno življenje. Če se simptomi, kot je anemija, ne zdravijo, pa imajo lahko tudi resne posledice za dolgoročno zdravje. Zato je priporočljivo čim prej poiskati in si pomagati, med drugim, tudi z naravnimi reštevami proti parazitom.

imas-parazite-pa-tega-sploh-ne-ves-orca-prehranska-dopolnila-1

Nageljnove žbice so eno ključnih zelišč, ki se že tisočletja uporabljajo v tradicionalni ajurvedski medicini za zdravljenje prebavil in čiščenje parazitov. Nageljnove žbice vsebujejo močno eterično olje, imenovano evgenol, ki se je izkazalo kot močno antibakterijsko in protimikrobno sredstvo proti številnim patogenom.

Bazilika, ta osnovni okus italijanske kuhinje, je neverjetno zelišče za zdravje prebavnega trakta. Vsebuje skupino močnih eteričnih olj, za katera je znano, da sproščajo muskulaturo črevesne stene, lajšajo napenjanje in vetrove. Najpomembneje pa je, da delujejo ta olja pravzaprav kot močna sredstva proti parazitom in tudi kandidi.

Timijan je, prav tako kot origano, pogosto zelišče v kuhinji, študije pa kažejo njegovo močno antimkrobno delovanje, na številne patogene mikroorganizme, tudi parazite, ki povzročajo težave v našem telesu.

Origano je zelišče, ki je zelo pogosto uporabljeno pri kuhanju različnih jedi, izvleček olja iz njegovih listov, pa ima bogato zgodovino uporabe v (naravni) medicini. Origanovo olje se tako v naravni medicini pogosto uporablja pri težavah s črevesnimi zajedalci, ena študja pa je pokazala tudi dejansko delovanje origanovega olja na parazite. To olje ima zelo močno antioksidantno delovanje, dokazano pa deluje tudi na patogene mikroorganizme, še posebej E.coli, ki povzročajo težave v urnarnem traktu.

Bučno seme – skromno bučno seme je pravzaprav zelo močna protiparazitska sestavina. Vsebujejo kurkubitin, ki je bila v več študijah dokazano učinkovita proti kandidi in tudi proti nekaterim vrstam bakterij in parazitov.

Rožmarin – osnovno sredozemsko zelišče, rožmarin, je še eno dobro znano antibakterijsko in protimikrobno zelišče. V rožmarinu je zelo močan koktajl sestavin, ki prispevajo k temu delovanju. Prvi sta dve terpenski spojini – karnozol in karnozolna kislina, ki sta se izkazali za učinkoviti proti gram pozitivnim in gram negativnim bakterijam (Collin & Charles 1987: 311). V rožmarinu je tudi zelo veliko hlapljivih olj, kot so kamfen, limonen, borneol, kafra. V več kliničnih študijah in študijah in vitro so pokazala, da ta olja dosegajo opazno protimikrobno aktivnost (Panizzi in sod. 1993: 167).

imas-parazite-pa-tega-sploh-ne-ves-orca-prehranska-dopolnila-1

Poskrbite za kvalitetne naravne zelišne antiparazitne mešanice, saj bodo le te lahko poskrbele za učinkovito čiščenje pred paraziti, sočasno pa poskrbite tudi za vnos kvalitetnih probiotikov in predvsem zdrave hrane. Antiparazitno čiščenje svetujem čisto vsakomur, vsaj 1 do 2 krat letno.

Pri nas imamo izjemno dobre povratne informacije na Viridianovo antiparazitno zeliščno mešanico, saj vsebuje vsa zgoraj našteta zelišča, tudi v standardiziranih, klinično podprtih izvlečki, in je obenem tudi 100% naravna ter primerna tudi za otroke od 8 let starosti dalje. Tudi vsi v OrCi z njo redno opravljamo antiparazitna čiščenja, seveda ob sočasni probitoični terapiji.

 

 

“Vse bolezni se začnejo v črevesju” je dejal že Hipokrat, zato poskrbite, da v njem ustvarite najbolj optimalno okolje za spodbujanje zdravja!CloveBud kompleks, 60 kapsul (Izdelek iz zgodbe)

Kombinacija izbranih, poznanih zelišč (nageljnove žbice, bazilika, rožmarin, timijan, magnezij in bučna semena).

 

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.