12. maja, 2010
|

Domača lekarna

Kitajska medicina

Zeliščne grelne vrečke so tu! :)

Zelo smo veseli, da smo v našo ponudbo dodali tudi Zeliščne grelne vrečke, ki iz telesa, podobno kot moxa, odstranjujejo presežek vlage in hladu, krepijo telo ter delujejo tudi protibolečinsko!

Njihova uporaba je več kot blagodejna v mrzlih in vlažnih dneh, koristijo pa nam lahko celo tudi poleti.

Zeliščne grelne vrečke izhajajo iz tradicionalne kitajske medicine, kjer se uporabljajo v protibolečinski terapiji in pri izpodrivanju prekomerne vlage in hladu iz telesa, kar povzročimo predvsem z neprimerno prehrano (na prvem mestu škodljivcev so mlečni izdelki) in v poletnih mesecih dodatno še s klimo!

Uporaba zeliščnih grelnih blazinic:

Pozimi in jeseni

Blazinice vam pomagajo pri ohranjanju vitalne energije, saj po tradicionalni kitajski medicini le ta uhaja, ko nas zebe in imamo mrzle predele telesa. Če imate mrzlo trtico ali ledveni predel (potipajte z roko), si namestite zeliščno grelno blazinico na ta predel, da vas bo grela in preprečevala uhajanje energije skozi mrzle predele. Če ste zmrzljiv tip človeka in vas rado zebe (običajno so to ledvični morfološki tipi, kot jih imenujemo v tradicionalni kitajski medicini) uporabljajte zeliščno grelno blazinico na ledvenem delu (še posebej, če imate mrzle roke/dlani in/ali noge), sicer pa se odlično obnese tudi med smučanjem, pohodi, sprehodi v mrzlih dneh itd. Takrat jo imate lahko na ledvenem predelu, v žepih, da vam greje roke itd.

Zeliščna grelna vrečka (1 kos). 100% Pure.

Jesen (in tudi zima) sta že sama po sebi polna vlage, ki lahko vstopa v naše telo, z neprimerno prehrano (mlečni izdelki in moka), pa se presežek vlage v našem telesu še poveča. Nastopi lahko kašelj, bronhitis, ciste, miomi … presežek vlage pa se lahko kaže tudi kot bolečine po telesu. V tem primeru pomaga moxa terapija in uporaba zeliščnih grelnih vrečk.

Tudi starostnikom, ki jih rado zebe, lahko zeliščne grelne vrečke izjmeno pomagajo pri ohranjanju toplote.

Poleti in spomladi

Največ vlage in mraza poleti v naše telo vnesemo z uporabo klime. Klima našemu telesu ne paše, v nas vnaša mraz in moti prilagajanje telesa na poletne temperature. To se lahko kaže z različnimi težavami, med drugim tudi z bolečinami (predvsem v sklepih). Zelišča, ki se nahajajo v grelnih blazinicah imajo izredno grelno moč, obenem pa delujejo protibolečinsko in predele telesa, kjer jo uporabimo, tudi razvlažijo. Njihova uporaba je zelo blagodejna in večinoma vsem zelo paše.

Zeliščne grelne blazinice nas lahko grejejo tudi do 3 dni (odvisno od stanja presežka vlage posameznika).

Boleče menstruacije in druge bolečine

Zeliščne grelne vrečke se odlično, res odlično obnesejo tudi pri bolečih menstruacijah (prav vse punce v OrCi smo popolnoma navdušene nad njimi!) in, ker je blazinica dovolj majhna a učinkovita, se lahko z njo tudi nemoteno gibate. V tem primeru jo namestite na predel bolečine (abdominalni ali ledveni predel). Odlične so tudi pri bolečih sklepih (tudi kroničnih), težavah s sinusi in določenih drugih težavah, ki jih najdete opisane tu. Zeliščne grelne vrečke obenem tudi stimulirajo cirkulacijo krvi in pretok Qi energije.

Več o grelnih vrečkah in njihovi uporabi, najdete zapisano tukaj: Zeliščne grelne vrečke.

Zeliščne grelne vrečke so na voljo v naši spletni trgovini ali v naši fizični trgovini OrCa, na Komenskega ulici 44 v Ljubljani! Vabljeni!

Za vsa morebitna dodatna vprašanja smo vam vedno z veseljem na voljo!

Pošiljam topel pozdrav iz OrCe!

P.S. Preberi še, kako ti lahko pri razsluzevanju telesa pomaga moxa terapija: Moxa, zelišče za 100 bolezni!

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.or-ca.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v elektronskih novicah in v spletni trgovini www.or-ca.si, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranska dopolnila) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.