5. novembra, 2017
|

Domača lekarna

Kitajska medicina

Veliki oman – tisočletja staro zelišče za krepitev pljuč

Z veseljem sporočam, da je na naše poličke prispelo krasno, tradicionalno in ljudsko zelišče, ki je poznano tudi našim krajem in izjemno krepi biopotencial pljuč! V veliko pomoč bo v jesenskem in pozno jesnskem ter zimskem času, ko je v zraku veliko vlage in so naša pljuča bolj občutljiva, zato se soočamo tudi energetskim defeicitom pljuč … pestijo nas lahko kašelj in bronhitisi, poslabša se stanje astme, težave pa se lahko zrcalijo tudi v obliki poslabšanja stanja kože; izbruhnejo ekcemi, luskavica ter akne in dematisiti.

Vse te težave so povezane z energetskim deficitom pljuč in debelega črevesja.

POMOČ PRI KAŠLJU, BRONHITISIH, PRESEŽKU SLUZI IN VNETJIH 

Zelišče, ki me je popolnoma navdušilo in ga predstavljam je veliki oman in se uspešno uporablja za lajšanje pljučnega deficita in vnetje dihalnih poti. V veliko pomoč bo vsem, ki imate težave s kašeljem, bronhitisi, presežekom sluzi in katarja na pljučnem delu, vnetnimi dihalnimi potmi in prehladi.

Kelti so ga slavili kot sveto rastlino, v ljudski medicini pa se uporablja že tisoče let. Poznali in uporabljali so ga tudi že antični Grki, ki so ga slavili zaradi njegovih izjemnih sposobnosti na delovanje in krepitev pljuč.

Veliki oman krepi pljuča na več načinov; olajša izkašljevanje (odličen je tudi pri trdovratnem kašlju), pomaga izločiti katar in presežek sluzi iz pljuč, olajša dihanje in prehladna stanja in pomaga pri vnetju sluznice in dihalnih poti. Pomaga pri vseh pljučnih in katarhalnih težavah in se lahko uporablja vedno, ko nastanejo obsežne količine katarja, npr. bronhitis ali emfizem.

Zelišče ima več učinkov na čiščenje in pomirjanje bronhialnih membran; pomaga razredčiti sluz, njegova eteričnih olja spodbujajo delovanje pljuč in delujejo kot močni izločevalci presežka sluzi, zelišče pa deluje tudi kot naravni antibiotik za pljuča. Če imate pogoste težave s pljuči in dihalnimi potmi, je uživanje tinkture velikega omana zelo priporočljivo.
Veliki oman - tisočletja staro zelišče za krepitev pljuč. Veliki oman v obliki tinkture, kot pomoč pri kašlju, bronhitisih, presežku sluzi in vnetjih, ter za krepitev črevesja. Domača lekarna.

KREPITEV ČREVESJA 

Veliki oman pa obenem krepi tudi črevesje, kar je izjemno, če vemo, da so po tradicionalni kitajski medicini pljuča in črevesje povezani; ne moremo krepiti enega organa, brez, da bi krepili tudi drugega. Ne moremo imeti zdravih pljuč, če naše črevesje ni zdravo.

Veliki oman vsebuje namreč visoke količine inulina, naravnega prebiotika in s tem v črevesju ustvarja ugodne pogoje za razrast dobrih, nam koristnih bakterij in s tem uravnava tudi prebavo in krepi imunski sistem, saj več imamo dobrih bakterij v črevesju, bolj je le to močno in zdravo.

Črevesje tudi blaži in pomirja (blaži vnetja in krče). Ima tudi antipatogeno delovanje, saj deluje antigljivično, protiparazitno in antibakterijsko, torej ima učinek na gljivice, parazite in bakterije. Ker je po svojem okusu grenak in spada med grenčice, vemo, da odlično spodbuja delovanje in razstrupljanje jeter.

Veliki oman v obliki tinkture zaužijte 1-3 x dnevno. Ni primeren za čas nosečnosti in dojenja. Želim vam krasen, sončen jesenski dan in dihanje s polnimi pljuči. Hvala za pozornost,


Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.or-ca.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v elektronskih novicah in v spletni trgovini www.or-ca.si, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranska dopolnila) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Ekološka tinktura veliki oman (50ml) – Izdelek iz zgodbe

Viridian 100% ekološka tinktura velikega omana je odlična pomoč pri krepitvi pljuč, kašlju in bronhialnih težavah.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.