12. maja, 2010
|

Domača lekarna

Čutite posledice prazničnih dni?

Spomladanske dni vsi tako radi koristimo za pospravljanje našega doma. Kaj pa, če bi to isto naredili z našim telesom? Navsezadnje, je to prvi prostor našega domovanja. In če kje, se moramo najprej ‘tam’ počutiti dobro. Hitro polnjenje baterij in izčrpanih zalog lahko deloma preložimo tudi na BioIn ekološko pšenično travo.

PŠENIČNA TRAVA

Ste vedeli, da pšenična trava vsebuje številne vitamine, fitokemikalije, encime in minerale? Npr. kar dvakrat toliko vitamina A kot korenje in več vitamina C kot pomaranče? Pa cel spekter vitaminov B, kalcij, fosfor, magnezij, kalij in natrij v uravnoteženem razmerju za nas. Poleg tega je posebno polna klorofila – prvega stika svetlobe z Zemljo.

Klorofil prispeva k hitrejšemu in uspešnejšemu celjenju tkiv, pomaga očistiti kri in prispeva k večji koncentraciji kisika v krvi (ki na celični ravni uničuje bolne in abnormalne celice). Zaradi manjka vitaminov in mineralov v telesu lahko čutimo utrujenost in izčrpanost, pogosto pa lahko prav takrat napade še spomladanska utrujenost. Za hitro regeneracijo: 1 čajno žličko pšenične trave vsak dan v jutranji sok ali smoothie.

PROBIOTIKI + SACCHAROMYCES BOULARDII

Da pa bodo vsi vitamini in minerali zares prišli do celic, ki jih nujno potrebujejo, je potrebno najprej očistiti osnovo. Osnova vsakega organizma je črevesje in zdrava črevesna mikroflora. Ker se povečini prehranjujemo neprimerno (še posebej med prazničnimi dnevi), uživamo pasterizirano in sterilizirano hrano, smo pod stresom in uživamo različna zdravila, je črevesno mikrofloro težko obdržati v optimalnem stanju. Slabe bakterije začno dominirati nad dobrimi, ravnovesje se poruši in pojavi se lahko zaprtost, napihnjenost, vetrovi, slabo počutje, oslabljen imunski sistem, utrujenost, razdražljivost, živčnost, glavoboli …

A dobra novica je, da na stanje črevesne mikroflore lahko vplivamo. Najprej s premišljeno sestavljenim krožnikom vsak dan ter tudi in predvsem s podporo kvalitetnih probiotikov.

Vključevanje probiotikov v naš vsakdan izboljša prebavo in pomaga varovati črevesno sluznico, v kateri so ključne imunske celice, ki skrbijo za zdravje celotnega organizma. Hkrati zagotavljajo normalno kislost v črevesju, s čimer preprečujejo razraščanje škodljivih bakterij in njihove posledice.

Ker v OrCi trdno verjamemo v rek: bolje preventiva kot kurativa, smo probiotikom namenili velik del naše pozornosti. Tako smo v liniji Viridian izbrali nekaj probiotikov, namenjenih prav posebnim potrebam vsakega posameznika. Med drugim pri nas najdete pomoč tudi vsi tisti, ki se borite s patogeno kandido, ki se jo da učinkovito odpraviti z pol gljivo-pol kvasovko, imenovano Saccharomyces Boulardii. Več o njej pa v enem izmed naših prihodnjih obvestil. Za nasvet glede prave izbire izdelkov smo vam vedno z veseljem na voljo!

Zaželimo vam samo še pisano pomlad, navznoter in navzven.
Ekipa Orca

P.S.: Ker viskoznost krvi povzroča tudi neprimerna prehrana in, ker nivo koencima Q10 z leti v naši krvi močno upada, je zelo smiselno 2-3 x letno narediti tudi kuro z omenjenim koencimom, ki bo preprečil obolge na žilah in posledično kopičenje slabega holeseterola ter visok krvni pritisk.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.