12. maja, 2010
|

Domača lekarna

Saccharomyces Boulardii proti kandidi, vaginalnim vnetjem, diareji (ne glede na vzrok) …

KANDIDA, HELIOBAKTER PYLORI IN IMUNSKI SISTEM

Večina vas je že slišala za probiotike – dobre bakterije, ki v našem črevesju pomagajo ponovno vzpostaviti pravilno ravnovesje dobrih in slabih bakterij.

Malo manj pa vas je slišalo za Saccharomyces Boulardii, ki sicer na nek način (po svojem dobrodejnem delovanju) spada pod probiotike, a v resnici ni bakterija, temveč gliva kvasovka, ki deluje probiotično in pomaga v našem telesu ubiti patogeno kandido, pomaga proti razmnoževanju bakterije Heliobacter Pylori, ima izredne protivnetne lastnosti ter obenem odlično spodbuja delovanje imunskega sistema. Že več kot 30 let se uspešno uporablja tudi za vse vrste diarej, ne glede na vzrok (antibiotična, potovalna in druga …)

E.COLI IN SALMONELA

Leta strogih kliničnih raziskav so dokazala ne le varnost Saccharomyces Boulardii, vendar tudi njeno sposobnost, da nase veže in odplakne patogene kot sta E.coli in Salmonela, kar neposredno podpira zdravje črevesja in deluje proti diareji. Raziskav o Saccharomyces Bouardii in njenem blagodejnem delovanju je v resnici tako veliko, da je S. Boulardii v več kot 100 državah registriana kot zdravilo.

SINDROM RAZDRAŽLJIVEGA ČREVESJA

Poleg raziskav, ki so potrdile protivnetene lastnosti S. Boulardii, ohranjanje zdravja črevesja pri vseh ljudeh z boleznimi vnetega črevesja in sindromom razdražljivega črevesja, pa so tudi dokazi, da S. Boulardii preprečuje razraščanje patogenih kvasovk kandinde.

DIAERJA IN POTOVANJA TER ANTIBIOTIKI

Ker ni bakterija, se lahko uporablja istočasno z antibiotikom in tako prepreči ali ustavi tudi diarejo, povzročeno s strani antibiotika.

Če se odpravljate na potovanje v odročnejše kraje, pričnite z uživanjem Saccharomyces Boulardii 5 dni pred pričetkom potovanja in nato tudi na samem potovanju, da preprečite gastrointestinalne težave.

AKNE, VAGINALNA VNETJA, ALERGIJE

Saccharomyces boulardii lahko pomaga tudi pri številnih drugih težavah, kot so laktozna intoleranca, vedno več pa je pričevanj tudi o njenem uspešnem delovanju pri zdravljenju aken, vaginalnih infekcij, visokega holesterola, aft in vročinskih herpesov. Zelo blagodejno deluje tudi na vse, ki imajo sindrom razdražljivega črevesja in Kronovo bolezen.

Toplo priporočam vsem, tudi otrokom, za vzpostavitev zdrave črevesne flore in uničenje patogene kandide in drugih patogenov v našem telesu ter s tem tudi direktno krepitvijo in spodbujanjem imunskega sistema.

Želim vam prijeten dan!

 

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.