12. maja, 2010
|

Domača lekarna

Kitajska medicina

Pomoč pri zanositvi s tradicionalno kitajsko medicino

TRADICIONALNA KITAJSKA MEDICINA, ZANOSITEV IN PRESEŽEK KISLINE (TER MANJKO ENERGIJE)

Dandanes ima vse več in več žensk in moških večje ali manjše težave z zanositvijo. Veliko je parov, s katerimi fizično ni popolnoma nič narobe, zahodna medicina pa ne najde vzroka težav in svoje ugotovite zaključi z besedami “nepojasnjena neplodnost”. A narava ni zmotljiva in mi smo del narave. 🙂 Prav vse ima svoj vzrok in posledico. Morda ga ne najdemo, ker ne vemo kje iskati, morda ga ne razumemo, ker nam ti zakoni narave niso poznani. Kitajska medicina je fantastična, njena diagnostika pa praktično nezmotljiva. Nauči te opazovati, raziskovati, dvomiti … in zato najti VZROKE, ki so pripeljali do posledic, ki jih občutimo v danem trenutku.

V svojem šolanju za svetovalko tradicionalne kitajske medicine, sem vedno in znova navdušena. Ko že mislim, da me ta stara medicina ne more več tako zelo presenetiti, kot me je v prvem letu učenja, se že zalotim odprtih ust s prižgano žarnico nad glavo in besedmi “Točno tako!” Vedno znova in znova 🙂 Verjamem pa tudi, da imam srečo in na svoji poti, ob sebi učiteljico, ki mi je to znala predstaviti na enostaven in razumljiv način. <3

Da se vrnem k neplodnosti. Jasno je, da je razlogov za neplodnost lahko veliko, tudi z vidika tradicionalne kitajske medicine. A mnogokrat so ti veliki problemi posledica manjših napak, zato si lahko pomagamo z enostavnimi rešitvami, kajti narava je v resnici zelo enostavna. 🙂

Dandanes smo izpostavljeni mnogim toksinom. Bodisi okoljskim (smog …), bodisi notranjim (presežek metabolnih odpadnih snovi…), bodisi čustvenim (jeza, strah, žalost, ljubosumje..), bodisi toksinom, ki jih pridelamo sami z nepravilno prehrano in nepravilnim načinom in časom prehranjevanja (zakisanost in zasluzenost). In prav slednje napake delamo skoraj vsi, ker enostavno ne razumemo bioritma telesa. Nihče nas tega nikoli ni naučil.

Z nepravilnim prehranjevanjem in neupoštevanjem naravnega bioritma telesa, pridelamo v svojem telesu presežek kisline, ki nam sčasoma lahko povzroča bolečine, lahko pa tudi povzroči, da je presežek kisline prisoten tudi v vagini – ko ima vagina preveč kisline, ustvari neugodno okolje za preživetje spremijev in jih nevtralizira. Zato je po tradicionalni kitajski medicini eden od načinov, za nevtraliziranje presežka kisline in nam ob primerni prehrani pomaga do uspešne zanositve, tudi VAGINALNO IZPIRANJE.

Izpiranje je občasno primerno za vsako žensko, da nevtralizira morebiten presežek kisline, odlično se obnese tudi, če imamo težave z vaginalno kandido (ki se razraste ravno zaradi napačnega ph-ja).

PREHRANA IN BIORITEM TELESA 

Poskrbeti pa moramo tudi, da ne tvorimo vedno znova in znova nov presežek kisline, ki nastane predvsem, če jemo POZNE VEČERJE. V primeru, da želimo ohranit telo v ravnovesju moramo slediti bioritmu narave in telesa. Navodila za prehranjevanje po bioritmu telesa veljajo za oba – žensko in moškega.

Med 21.00 in 23.00 uro zvečer poteka razstrupljanje telesa in obnova naših celic. Telo v tem času ne sme biti več obremenjeno s prebavo, svojo energijo mora usmerit v obnovo celic in krepitev imunskega sistema, ne v predelavo hrane. Zato hrano, ki jo pojemo zvečer, skladišči. Pozne večerje tudi močno obremenijo jetra, ki ustvarijo kislino in z njo v destruktivnem krogu vitalnih organov obremenijo vranico.

S prehrano zato prenehamo ob sončnem zahodu, poleti pa ob 18.00h (če nimamo težav najkasneje ob 19.00, večerja pa naj bo lahka in hitro prebavljiva, brez mok, mlečnih izdelkov in sladkorjev). Bolniki z degenerativnimi in kroničnimi boleznimi, bodo po bioritmu kitajske medicine s prehranjevanjem zaključili že prej, a to je že druga tema. Pozne večerje izločimo torej zato, ker bo telo pozno večerjo vedno skladiščilo, saj hrane za večer in noč, ki je pred nami, ne potrebuje. Hrana bo v telesu zastala in bila v presežku in tako bo ustvarjala presežek kisline. Tudi, če se soočate z bolečinami v telesu (revma, revmatoidni artritis, bolečine v mišicah, fibromialgija), gre gotovo za presežek kisline v telesu in prvo kar morate narediti je, da izločite pozne večerje ter nato, v primeru želje po zanostivi, opravite tudi cikel vaginalnih izpiranj za nevtraliziranje presežka kisline v vagini, po naslednjem postopku;

Vaginalna izpiranja za preventivne namene delamo manj kot 1x mesečno, v primeru, da želimo zanositi pa kot sledi:

1. teden: 3 x tedensko
2. teden: 2 x tedensko
3. teden: 1x tedensko

Potrebujemo:

  • vrečko za klistir (prodajajo lekarne in Sanolaborji)
  • 2L mlačne vode
  • 1 veliko žlico soli

Postopek:

Uležemo se (lahko v kad), spustimo najprej iz vrečke zrak in nato vstavimo cevko v vagino, odpremo in počasi spustimo vodo (izperemo).

Vagine sicer nikoli ne spiramo (posebej ne s čistilnimi mili, šamponi itd.), saj ima samoočiščevalno funkcijo. A v primeru presežka kisline in kandide je lahko prav to nevtraliziranje, ki ga opravimo v časovno omejenih intervalih, izredno blagodejno in koristno.

VRANICA IN ZANOSITEV 

Ker je po tradicionalni kitajski medicini za to, da poči folikel, odgovorna vranica, moramo poleg tega, da popazimo, da večerje niso pozne, omejiti v prehrani tudi sladkor. Vranica sicer potrebuje sladek okus a presežek le tega jo ošibi. Zato lahko imamo sladek le zajtrk, do 9.00 ure zjutraj (ko se po bioritmu telesa začne čas vranice), potem pa sladkor iz prehrane izločimo. Iz prehrane izločimo tudi mlečne izdelke, ki ustvarjajo v telesu vlago in hlad ter ga zakisajo.

AZOOSPERMIJA, MOXA IN MANJKO ENERGIJE V LEDVENEM DELU 

Moški, ki imajo težave s premalo aktivnimi spremiji oz. azoospermijo in ženske, ki jih rado zebe, so suhe in podlogovate postave ter običajno svetle polti in z manjkom energije (tako imenovan ledvični tip po morfologiji kitajske medicine), si lahko pomagajo tudi z moksa terapijo, s katero segrevajo popek in urogenitalni predel. Tudi moški! Uradna oz. klasična medicina sicer nasprotuje segrevanju tega predela pri moških, ki imajo azoospermijo, kitajska medicina pa svetuje ravno obratno, saj je v urogenitalnem predelu manjko energije in preveč energije yin zato moramo dovesti yang energijo.

S segrevanjem krepimo ta predel in z moxo potegnemo ven presežek vlage in hladu ter s tem dovedemo potrebno energijo in pomagamo k vitalnosti.

Z moxo na ta način okrepimo tudi ledveni del in biopotenical ledvic, ki je prav tako pomemben za zanositev, saj ledvice nadzorujejo prav vse hormone. Ženske, ki jih rado zebe, se lahko poleg moxanja poslužujejo tudi kopeli in infra savne. Vse to bo okrepilo ledvica.

Moški z azoospermijo naj v prehrano dodajo tudi več beljakovin, izločijo naj sladkorje (razen zjutraj do 9.00 ure) in mlečne izdelke. Oboji namreč upočasnujejo telesne procese. Vsak dan lahko popijejo tudi vodo+limono+sol (tudi ženskam bo odlično pomagala!), da dovedejo energijo ledvicam.

REFLEKSNA MASAŽA (HIPOFIZA) 

Na predelu stopal si lahko 2 minuti stimulirate točko hipofize, ki se nahaja pod palcem na obeh stopalih. Hipofiza velja za mati hormonskega sistema in stimuliranje hipofize preko refleksne masaže deluje blagodejno na vse hormone. S palcem roke pritisnete in izmenjaje, v ritmu, pritiskate s palcem najprej ene in nato druge roke. Za zanositev se stimulira točko hipofize na vsaki nogi 2 minuti, vsak drugi dan (na 48ur). Od zanositve naprej se te točke ne stimulira več!

PREHRANSKA DOPOLNILA

Od prehranskih dopolnil svetujem Viridian kompleks za plodnost in zanositev za ženske in moške, ki bo telo oskrbel s potrebnimi hranili. Formuli sta skrbno zasnovani tako, da zagotovita esencialna in primerna hranila za podporo telesa; za pripravo telesa na uspešno zanositev pri ženskah (ženska formula) in za moško plodnost in vitalnost spermijev (moška formula). Idealno je, da se z uživanjem začne 90 dni pred načrtovano/željeno zanositvijo.

Zanimivo je opazovati, kako lahko že z manjšimi spremembami v prehrani in nekaj naravnimi tehnikami odpravimo zastale energije, povečamo njihov pretok in pomagamo k uravnavanju telesnih energij in procesov, zato je tudi zanositev uspešna. Tradicionalna kitajska medicina ponuja mnoge odgovore in nudi enostavne in delujoče rešitve prav zaradi upoštevanja naravnega bioritma narave, del katerega smo tudi mi. <3

Za pomoč, dodatne informacije ali nasvet veste kje me najdete 😉

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.or-ca.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v elektronskih novicah in v spletni trgovini www.or-ca.si, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranska dopolnila) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Podpora za zanositev in plodnost za ženske (60 kapsul) – Izdelek iz zgodbe

Ta formula je zasnovana posebej, da zagotovi bistvena in primerna hranila, da podpre žensko v njeni rodni dobi. Najbolje je, da se z jemanjem dopolnila začne 90 dni pred planirano zanositvijo.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.