23. oktobra, 2017
|

Domača lekarna

Novi probiotik za dojenčke, doječe mame in nosečnice; ga poznate?

Z velikim veseljem sporočamo, da je težko pričakovani novi probiotik Viridian, ki je primeren tudi za novorojenčke in male dojenčke ter zelo priporočljiv za nosečnice in doječe mame, zdaj končno prišel na naše poličke!

Probiotik vsebuje najbolj proučevani sev na svetu, Lactobacillus rhamnosus GG, ki so ga preučevali in njegovo izjemno delovanje dokazovali v več kot 760 znanstvenih in 260 kliničnih študijah! Probiotik pa ni primeren le za dojenčke in nosečnice, temveč tudi za vse ostale ljudi, ki želijo okrepiti svoje zdravje, saj deluje izjemno protivnetno in krepi imunski sistem ter črevesje. Lactobacill rhamnosus GG namreč povezujejo z izboljšanjem različnih zdravstvenih stanj; zmanjšuje simptome razdražene kože, občutljivost na določeno hrano, izboljša prebavo in rast ter razvoj otrok ter deluje protivnetno.

LRGG – PROBIOTIK ZA DOJENČKE IN KOŽA

Na LRGG so bile opravljene številne študije v povezavi s kožo, kjer se je izkazalo, da sev Lactobacillus rhamnosuss GG odlično deluje na kožo in izboljša vnetna stanja in stanja radražene kože, kot so ekcemi, atopični dermatitis in akne. Ena od študij je raziskovala učinke omenjenega seva na pojavnost ekcema pri otrocih od rojstva do 7 let starosti. Pri mamah, ki so uživale 10 miljard seva Lactobacillus rhamnosus GG dnevno, 2-4 tedne pred porodom in 24 tednov po porodu je bila incidenca razvoja ekcema pri otrocih do 7. leta starosti občutno nižja, kot pri kontrolni skupini, po 2. letu starosti pa se je celo prepolovila v primerjavi s kontrolno skupino, ki tega seva ni prejemala.

LRGG KREPI SPLOŠNO ZDRAVJE 

Lactobacillus rhamnosus GG deluje tudi na splošno krepitev zdravja ter na zdravje črevesne flore, saj izboljša prebavo (tudi pri malih otrocih) in deluje na sindrom razdražljivega črevesja (ki ga lahko spremljajo bolečine v trebuhu, driska, napihovanje …. ).

Lactobacillus rhamnosus GG pomaga tudi pri driski (vključno s potovalno drisko), rotavirusih, razdraženem črevesju in vnetnih črevesnih boleznih (Chronova bolezen, ulcerozni kolitis …). Pomaga krepiti imunski sistem, saj izboljša zdravje črevesne flore z uravnavanjem črevesne mikroflore in vpliva na imunski odziv s specifično stimulacijo proizvodnje protiteles in povečanjem fagocitne dejavnosti.
Probiotik za doječe mame, nosečnice in dojenčke. Probiotik LRGG Viridian zmanjšuje simptome razdražene kože, občutljivost na določeno hrano, izboljša prebavo in rast ter razvoj otrok ter deluje protivnetno. Domača lekarna.

LRGG IN ADHD

Lactobacill rhamnosus GG so raziskali tudi v študiji v povezavi s pojavnostjo ADHD (motnja hiperaktivnosti) in Aspergerjevim sindromom pri otrocih in ugotovili, v skupini otrok, ki so prejemali omenjeni probiotični sev nihče ni razvil ADHD ali AP, med tem ko so v kontrolni skupini, ki tega seva ni prejemala, 17% otrok diagnosticirali ADHD ali AS.

LRGG ZA ČAS NOSEČNOSTI IN DOJENJA

Novi probitoik za mame in dojenčke pa se toplo priporoča tudi nosečnicam in doječim mamicam. Lactobacill rhamnosus GG ima namreč sposobnost dobrega prenosa iz materinega mleka v dojenčkovo črevesje, kjer se tudi uspešno kolonizira.

Ena od študij je preverjala različne probiotike za čas nosečnosti in dojenja in ugotovila, da so le mame, ki so uživale sev Lactobacill rhamnosus GG uspešno kolonizirale dojenčkovo črevesje, zato se ta sev še posebej priporoča za čas nosečnosti in dojenja, saj vemo, da se bo uspešno koloniziral v črevesju dojenčkov.

LRGG IN PROTIVNETNO DELOVANJE 

Vemo, da Lactobacillus rhamnosus GG deluje na vnetne črevesne bolezni in vnetna stanja na koži, njegovo protivnetno delovanje pa je bilo dokazano tudi v eni od študij pri bolnikih z revmatoidnim artirtisom. Skupina, ki je 12 mesecev prejemala sev Lactobacilus rhamnosuss GG je namreč poročala o znatnem zmanjšanju občutljivih in zateklih sklepov, aktivnost RA pa je bila zmanjšanja za 71% v primerjavi s kontrolno skupino (30%).

Lactobacil rhamnosus GG ima za seboj toliko študij, da je nemogoče vse napisati, lahko pa napišem, da je eden od sevov, ki ga toplo priporočamo:

  • vsem nosečnicam in doječim mamam (še posebej zadnje 3 mesece nosečnosti in prvih 6 mesecev dojenja);
  • dojenčkom in malim otrokom (če so rojeni s carskim rezom, niso dojeni, so prejeli zdravljenja ali antibiotik, je mama med nosečnostjo ali porodom prejela antibiotik, imajo težave s prebavo, napenjanjem, krči, drisko ali premehkim blatom, rotavirusi, težavami na koži …;
  • vsem, ki želite le okrepiti črevesno floro in imunski sistem ali pa že imate težave s črevesjem, kožo, vnetji …, ki so opisane zgoraj.

Lactobacill rhamnosus GG je na voljo v izdelku Probiotik za mame in dojenčke, ki je v prahu, s priloženo dozirno žličko in je primeren za nosečnice in doječe mame ter dojenčke od rojstva dalje, za vse ostale, ki bi želeli okrepiti črevesje in imunski sistem, pa je probiotik na voljo v kapsulah Lactobacillus Rhamnosus GG. Ne pozabite, da se zdravje začne z zdravjem naše črevesne flore in pravilnim ravnovesjem dobrih bakterij v črevesju.

(P)ostanite zdravi!

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.or-ca.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v elektronskih novicah in v spletni trgovini www.or-ca.si, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranska dopolnila) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom

Travel Biotic (30 kapsul) – Izdelek iz zgodbe

Travel Biotic zagotavlja unikatno vrsto Saccharomyces Boulardii, ki ima dolgo in zelo dobro uveljavljeno znanstveno uporabo kot prehransko dopolnilo.

 

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.