6. maja, 2018
|

Aktualno

Domača lekarna

Alergija na sonce – naravna pomoč pri vaših težavah s soncem

Sonce nas je že dodobra ogrelo in v zraku je čutiti poletje! Med tem, ko eni uživamo v po-zimski sončni “pripeki” in nimamo težav s soncem, mnogo ljudi komaj čaka, da mine poletje, saj jih pestijo hude alergije na sonce! A alergija je le simptom, reakcija telesa in tudi sonce ni vzrok težav, sicer bi vsi ljudje imeli alergijo na sonce; če okrepite telo, lahko tudi mnoge alergije izzvenijo. Tukaj je nekaj osnovnih korakov, kako si pomagati pri alergiji na sonce:

OKREPITE ČREVESJE

Sedež imunskega sistema je v črevesju in VSAKA alergija je pokazatelj, da je treba okrepiti črevesje. Osnovni začetek je zdrava prehrana; uživajte predvsem polnovredno rastlinsko prehrano (veliko zelenjave, predvsem zelenolistnate zelenjave in sadja), saj je ta bogata z vlakninami, klorofilom, minerali, vitamini in vodo), ter NIČ živalskih mlečnih izdelkov (siri, jogurti, mleka …), dodajte pa tudi kvalitetne probiotike. Kako zase izbrati najbolj primerne probiotike, preberi tukaj.

OKREPITE JETRA S S.P.F. PROFAKTORJI

Za ta namen predstavljam naš izjemen, večrkat v nebo kovan in pohvaljen izdelek: S.P.F. profaktorji z astaksantinom iz linije Viridian Nutrition, ki je zadnji dve poletji, od kar je v naši ponudbi, popolnoma navdušili naše stranke in nas.

S.P.F profaktorje toplo svetujem kot dodatno podporo za kožo, saj z antioksidanti na nek način delujejo kot “notranja” zaščita* kože pred UV sevanji, pa tudi aknami, vnetnimi stanji kože, avtoimunimi stanji, ki vplivajo tudi na kožo (kot je npr. lupus SLE) in kot zaščita jeter (dviguje nivo SOD v jetrih). Ravno zato ker deluje na krepitvi jeter, deluje na vse omenjene težave, ki so povežane s kožo! Stranke nam nenehno poročajo tudi o zmanjšanju alergij na sonce ob uporabi S.P.F. profaktorjev.

S.P.F. profaktorji namreč z miksom naravnega beta karotena, astaksantina (eden najmočnejših naravnih antioksidantov) in superoksidne dismutaze, pripravijo kožo na sonce.

Svetujem, da z uživanjem začnete vsaj 2-4 tedne pred načrtovanim dopustom in nadaljujete celi čas dopusta ali potovanja. Če ste na sonce zelo občutljivi, pa začnite z uživanjem že zdaj.

Imamo primere nekaterih strank, ki so imele tako hudo alergijo na sonce, da jim je že kratka hoja od avta do hiše ali bloka naredila alergijsko reakcijo na koži, podobno koprivnici. Z uporabo S.P.F. profaktorjev se je alergija popolnoma umirila, še vedno pa se je seveda potrebno soncu izpostavljati previdno in zmerno, s toleranco, ki jo določi koža.

Če težav z alergijo nimaš, vseeno toplo priporočam uporabo S.P.F. profaktorjev, saj bodo ti poskrbeli za notranjo zaščito telesa pred prostimi radikali. Več preberi v članku S.P.F. Profaktorji kot podpora v poletnem času in ob izpostavljenosti soncu! Sama S.P.F. profaktorje redno uživam vsako poletje, kljub temu, da sem temnopolta in hitro porjavim; skrbim pa tudi za dovolj visoke ravni vitamina D v telesu, ki ga dodajam vsak dan. 🙂

Če uživam še S.P.F. profaktorje, je koža hitreje rjava in barva je bolj dolgotrajna, obenem pa vem, da delujem tudi na proste radikale. Naj le opomnim, da kapsule S.P.F. s profaktorji nimajo SPF zaščite in niso nadomestilo za sončno kremo, zato pred dopustom poskrbi tudi za dobro naravno sončno kremo, s katero boš svoje telo zaščitil/a tudi od zunaj. 😉

UPORABLJAJTE LE NARAVNE, MINERALNE SONČNE FILTRE

Bodi pozoren/na, da uporabljaš le popolnoma naravne, mineralne sončne filtre, ki ne vsebujejo nanotehnologije, saj lahko sintetične kreme naredijo še večjo alergijo na sonce.

Še več; večina alergij na sonce ni alergija na sonce, temveč na sintetično sončno kremo, ki v kombinaciji s soncem v podkožju tvori nevarne proste radikale, kemikalije v konvencionalnih sončnih kremah pa še bolj obremenjujejo telo in jetra s toksini.

UŽIVAJTE VITAMIN D3

O vitaminu D3 sem napisala že veliko člankov, saj je naravnost šokantno kako nizke ravni D3 vitamina imamo, če ga ne dodajamo redno vsak dan, tudi poleti! Če vitamina D3 ne dodajamo skozi jesen, zimo in pomlad, tudi poleti ne moremo nadoknaditi njegovega manjka, saj je 2-3 mesece enostavno premalo časa, da bi uspeli zadovoljivo dvignit ravni tega vitamina v telesu in obenem pridobiti še zalogo za zimo. Uporaba zaščitnih sončnih krem, sončnih očal in oblačil, pa praktično popolnoma blokira tvorbo vitamina D3 poleti.

Ko boš imel/a dovolj vitamina D, bo tudi tvoja koža veliko bolje reagirala na sonce, hitreje boš porjavel/a in manj bo alergij. Upam, da ti bodo zgornji nasveti pomagali poletje preživeti brez alergij, z veliko energije in zdravo kožo 🙂

Uživajte v poletnih dneh!


Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.or-ca.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v elektronskih novicah in v spletni trgovini www.or-ca.si, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranska dopolnila) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

S.P.F. pro-faktorji z SOD in astaksantinom (30 kapsul) – Izdelek iz zgodbe

Prehransko dopolnilo je posebej formulirano za jemanje v predpoletnih in poletnih mesecih. Ne služi kot nadomestilo za ustrezno zaščito pred soncem. V severnejših državah svetujemo uporabo dopolnila z začetkom v aprilu in vseskozi poletje.

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.