9. decembra, 2018
|

Domača lekarna

Magnezij z žafranom in B6 za vaše hormonsko ravnovesje

Točno ta magnezij obožujem iz več razlogov!

Ker je odličen za uravnavanje PMS (predmenstrualnega sindroma), ker dodatek žafrana deluje proti nihanju razpoloženja in rahli depresiji (sploh ob menstuaciji, ko padejo hormoni) in ker zagotavlja kar 300mg aktivnega magnezija!

Magnezij je eden najpomembnejših mineralov, ki pa ga imamo skoraj vsi v pomanjkanju, saj krvna slika ne kaže pomanjkanja in tako lahko razvijemo številne simptome in težave, vezane na pomanjkanje magnezija, pa sploh ne vemo, da je težava v magneziju. Več o tem se zapisala tukaj.
Magnezij, vitamin B6 in žafran - naravna prehranska dopolnila. Minerali za vaše zdravje. OrCa naravna kozmetika.

Magnezij in hormonsko zdravje

Z vidika hormonskega zdravja potrebujemo dovolj magnezija, da lahko nastajajo hormoni, obenem pa magnezij sodeluje pri metabolizmu estrogena; a to je le eden od njegovih, s hormoni povezanih, učinkov.

Ko naše telo uporabi estrogen, ga procesira skozi jetra, za to pa med drugim potrebuje tudi magnezij, da izdela varne metabolite, ki jih naše telo nato lahko izloči (ob tem ne pozabite, da je ključno zdravje črevesja, da ne pride do reabsorbcije predelanih molekul hormonov, o čemer sem že pisala tukaj). Brez magnezija ne moremo učinkovito procesirati estogena in to vodi do simptomov estrogenske dominance: PMS, pridobivanje teže, razdraženost, močne in/ali boleče menstruacije.

Magnezij kot pomoč pri zaviranju sladkosnednosti

Magnezij je eden prvih mineralov, ki se pospešeno črpajo iz telesa, če uporabljate hormonsko zaščito, kar je problematično tudi zato, ker potrebujete magnezij, da razstrupite ta sintetični estrogen iz telesa. Ne glede na to, ali uporabljate hormonsko zaščito ali ne, vse ženske bomo imele in čutile koristi ob uživanju magnezija – tudi naša potreba po čokoladi se lahko zmanjša.

Poleg hormonskega zdravja magnezij podpira tudi zdravje kardiovaskularnega sistema, zdravje možganov in uravnava naše razpoloženje.

Dodatek žafrana

Žafran je najdražje zelišče na svetu, narejenih pa je veliko znanstvenih študij, ki potrjujejo njegove antidepresivne učinke, zadnja meta analiza pa je potrdila njegove učinke tudi pri klinični depresiji. Sistemska analiza opravljenih kliničnih raziskav je ugotovila, da je žafran dosegel učinke, podobne antidepresivnim zdravilom. Je zelo močan antioksidant, ki deluje protivnetno.

Dodatek vitamina B6

B6, ki se nahaja v kompleksu, pomaga pri absorbciji magnezija v celico, obenem pa telo brez zadostnih količin vitamina B6 ne more izdelati preogesterona in brez njega se počutimo anksiozne, imamo močan PMS in težave s plodnostjo.

Magnezij z B6 in žafranom, 60 kapsul – Izdelek iz zgodbe

Visoko potenciarni magnezij z vitaminom B6 in klinično raziskanim ekstraktom žafrana (Crocus sativus); oba prispevata k normalnem delovanju živčnega sistema.

 

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.