12. maja, 2010
|

Domača lekarna

Že poznate ta izjemni encim, ki pomaga tudi pri izgubi celulita?

CELULIT

Bromelain je encim, ki ga najdemo v ananasu. Orkice ga poleti obožujemo tudi zato, ker izjemno pomaga v boju proti celulitu! Bromelain namreč topi celulit ter poskrbi za bolj gladek in napet videz brez pomarančne kože, saj pospešuje odvajanje vode, zmanjšuje otekline in blagodejno vpliva na videz kože.

VNETJA

Med drugim bromelain pomaga proti modricam in oteklinam (tudi postoperativnim oteklinam in pri okrevanju). Je izredno protivneten, zato pomaga pri vnetjih sinusov in sklepov in krepi imunski sistem – pomaga tudi pri kašlju in virusnih ter bakterijskih okužbah ter senenem nahodu in celo astmi.

RAK

Močno ga raziskujejo v povezavi z rakom, saj se je izkazalo, da pomaga pri propadanju rakavih celic.

PREBAVA

Ker je encim, ima številne pozitivne lastnosti tudi na naš prebavni sistem! Sodeluje pri presnovi proteinov, zato olajša prebavo in izjemno pomaga proti napihovanju in zaprtju! Telesu pomaga prebaviti in absorbirati hrano bolj učinkovito, obenem pa je izredno učinkovit kot pomoč pri težavah v gastrointestinalnem traktu: vnetni črevesni bolezni, ulceroznem kolitisu, zaprtju, Chronovi bolezni, dispepsiji in celo raku debelega črevesja.

ŽILE

Odlično pomaga tudi proti krčnim žilam, krepi kardiovaskularni sistem in pomaga pri hemeroidih in drugih težavah, povezanih z žilami.

Zdaj boste zagotovo še raje posegli po kosu ali dveh ananasa, če pa želite targetirati katero od specifičnih težav, ki smo jih našteli, pa bo bolj učinkovito, da posežete po prehranskem dopolnilu, saj boste iz hrane prejeli premale količine omenjenega encima.

Če želite bromelain uporabiti kot pomoč pri prebavnih težavah, ga vzemite ob hrani, sicer pa na prazen želodec.

Pri prehranskem dodatku bodite pozorni, da vsebuje dovolj veliko standardizirano vsebnost bromelaina GDU/gram. Viridian bromelain izvleček je standardiziran kar na 2.000GDU/gram.

Uživajte v poletnih dneh! 😉

P.S. Pri odpravi celulita pa je izjemno učinkovita tudi plezajoča lakota. Rastlinica, ki spodbuja delovanje limfe in s tem pomaga tudi pri odpravi celulita in skrbi za lepšo kožo. 🙂


Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.or-ca.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v elektronskih novicah in v spletni trgovini www.or-ca.si, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranska dopolnila) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Bromelain, 500mg (90 kapsul) – Izdelek iz zgodbe

Ekstrakt pridobljen iz ananasovega stebla (bromelain 2000GDU/gram)

 

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.