27. marca, 2018
|

Domača lekarna

Kitajska medicina

Astragalus – Tradicionalno zelišče kitajske medicine

Tradicionalna kitajska medicina ga uporablja že tisočletja, tudi v kombinaciji z drugimi zelišči, za krepitev imunskega sistema, za zaščito proti gripi in prehladu. Na zahodu pa je postal astragalus poznan šele zelo pozno, konec 80. let prejšnjega stoletja. Najdemo ga pod več imeni; pri nas je poznan kot astragalus ali grahovec, sicer pa ga najdete tudi pod imeni bei qi, ogi, huang qi in milk vetch.

Obstaja več kot 2.000 vrst astragalusa, a samo 2 vrsti se uporabljata za medicinske namene in sicer Astragalus membranaceus in Astragalus mongholicus.

Zaradi vedno večjega zanimanja pa so naraščale tudi raziskave, povezane z delovanjem tega izjemnega zelišča. Pokazalo se je, da astragalus ne deluje odlično le na krepitev imunskega sistema, temveč ima tudi številne druge, zdravju koristne lastnosti.

Pogljemo si nekaj izjemnih lastnosti tega zelišča.Ekološki astragalus 400 mg, 60 kapsul. Viridian Nutrition, naravni prehranski dodatki.

11 IZJEMNIH LASTNOSTI ASTRAGALUSA:

  • Ena ključnih koristi astragalusa je, da deluje kot adaptogen, kar pomeni, da uravnava odziv telesa na stresne situacije, tako emocinalne, kot fizične in mentalne.
  • Zadnje razsikave kažejo, da astragalus ščiti zdrave celice in lahko preprečuje nastanek rakavih celic. Je odličen vir antioksidantov, ki celice ščitijo pred poškodobami prostih radikalov.
  • Astragalus se že stoletja oz. tisočletja koristi za krepitev imunskega sistema. Preprečuje gripo, prehlad in infekcije dihalnih poti.
  • Astragalus uravnava nivo sladkorja v krvi. Vezano na najnovejše raziskave, polisahardi v astragalusu zmanjšujejo inzulinsko rezistenco.
  • Astragalus ima antibakterijske, antivirusne in protivnetne lastnosti, zaradi česar se lahko uporablja tudi za dezinfekcijo ran in virusne ter bakterijske bolezni.
  • Astragalus se je izkazal z odličnimi rezulatati pri zdravljenju aplastične anemije.
  • Astragalus se tradicionalno uporablja za izboljšanje plodnosti moških.
  • Astragalsu deluje koristno tudi na prebavo, jetra in ledvice.
  • Zaradi flavonoidov, ki jih vsebuje, deluje kot naravni tonik. Pomaga pri izčrpanosti in kronični utrujenosti in skrajša čas okrevanja po bolezni.
  • Astragalus je poznano zelišče za astmo in alergije, saj regulira delovanje imunskega sistema in zmanjšuje alergijske simptome.

Astragalus krepi srce, izboljšuje cirkulacijo in niža krvni tlak. Raziskave so pokazale, da se je skupina ljudi, ki je po srčnem napadu uživala astragalus, okrevala bistveno hitreje, kot skupina ljudi, ki je uživala placebo.

Astragalus je še posebej učinkovit v primerih, kjer je bil imunski sistem poškodovan s kemikalijami ali obsevanjem, kot sta radiacija in kemoterapija. Uporaba astragalusa je pokazala, da le ta popolnoma odpravi pomanjkanje funkcije T-celic. (V primeru, da se zdravite ali ste se zdravili z obsevanjem ali kemoterapijo, se pred uporabo astragalusa posvetuje z zdravnikom.).

Raziskave so razkrile tudi, da ima to zelišče zmožost, da spodbuja zdravo delovanje srca, pljuč, ledvic in jeter. Prav tako je bilo dokazano, da podpira normalen holesterol in krvni tlak in upočasnjuje staranje celic. Zaradi svojih številnih koristi je astragalus redno uporabljen v številnih terapijah za izboljšanje zdravja.

Astragalus, tradicionalno zelišče kitajske medicine - poznan po svojih številnih, zdravju koristnih lastnostih, še posebej pa je hvaljen zaradi svojega delovanja na upočasnjevanje staranja telesa. OrCa naravna kozmetika.

Uživanje astragalusa svetujem kot zaščito in pomoč ali preprečevanje pri dihalnih infekcijah, virusnih infekcijah (kot je npr. herpes), za krepitev jeter in ledvic in kot naravni diuretik. V tradicionalni kitajski medicini se astragalus uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi zelišči. Opisujejo ga kot zelišče, ki s tanko plastjo prekrije naše telo in ga varuje pred zunanjimi vplivi. 😉

Pri nas je na voljo ekološki astragalus v kapsulah ali v tinkturi z ameriškim slamnikom. Oba delujeta odlično in krepita imunski sistem. Če uživate zdravila se pred uživanjem astragalusa posvetujte z zdravnikom. Previdnost pri uživanju se svetuje tudi vsem ljudem s transplantacijo in z avtoimunimi obolenji.


Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.or-ca.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.
Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v elektronskih novicah in v spletni trgovini www.or-ca.si, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranska dopolnila) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).
V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Ekološki astragalus 400 mg, (60 kapsul) – Izdelek iz zgodbe

Astragalus je znano zelišče tradicionalne kitajske medicine. Med drugim se uporablja tudi za krepitev imunskega sistema, za zaščito proti gripi in prehladu.

 

 

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.