21. avgusta, 2019
|

Aktualno

Domača lekarna

5 naravnih rešitev za imunski sistem otrok

Nahajmo se v obdobju, ki je najbolj obremenilno za imunski sistem odraslih in otrok, saj smo obkroženi z ljudmi, ki imajo prehlade, gripe, viroze in angine. Obstaja veliko izdelkov, s katerimi lahko podpremo imunski sistem odraslih ljudi, pri otrocih pa smo bolj omejeni, zato danes z vami delim 5 naravnih izdelkov, s katerimi lahko pomagate tudi svojim otrokom.

  • Otroški probiotik z vitaminom
  • Otroški vitamin D3
  • Otroški multivitamini in minerali
  • Sprej za grlo s črnim bezgom
  • Veliki oman tinktura

Ti izdelki so odlična podpora za otroški imunski sistem in delujejo kot preventivna in tudi kurativna pomoč.

Otroški probiotik

Otroški probiotik je primeren od 1. leta starosti dalje in vsebuje probiotične seve (ter vitamin C), ki dokazano podpirajo delovanje imunskega sistema in krepijo zgornje dihalne poti ter delujejo protivnetno. Krepijo tudi sedež imunskega sistema, črevesje, zato pomagajo zmanjšati pojavnost in/ali intenzivnost bolezni. Več o tem, kako okrepimo imunski sistem otrok s probiotikom preberi tukaj.

Sprej s črnim bezgom

Sprej s črnim bezgom, manuka medom, slezom in aloe vero, je primeren od 2. leta starosti dalje in deluje močno protivirusno in antimikrobno, pomaga pri vnetem in bolečem grlu ter tudi suhem in dražečem kašlju! Pomaga zelo hitro in zelo učinkovito, saj obenem zmanjšuje vnetja in deluje antimikrobno.

Otroški multivitamini in minerali

Multivitamini in minerali so primerni za otroke od 2. let dalje in so ključni pri oskrbi telesa z mikrohranili, saj poskrbijo za dovoljšen vnos pomembnih mineralov in vitaminov, zapolnijo drobne mikro primanjkljaje ter s tem krepijo imunski sistem in pomagajo do hitrejšega okrevanja tudi, če do bolezni že pride. Naš imunski sistem za dobro delovanje potrebuje esencialne vitamine in minerale. Še posebej pomemno je, da pri otrocih, ki ne uživajo veliko sadja in zelenjave poskrbimo za dovoljšen vnos vitaminov in mineralov.

Otroški vitamin d3

Otroški vitamin D3 je primeren od 6. mesecev dalje in ga je tudi po priporočilu uradnih smernic potrebno dajati otrokom do 18. leta starosti. Kaj se spremeni po 18 letu? Nič, le odgovorni postanemo sami za sebe 🙂 Kar pomeni, da ga moramo uživati tudi vsi odrasli ljudje, saj nam ga bo, če ga ne dodajamo, pričelo kronično primanjkovati. Kar pa nikakor ni dobro, saj je vitamin D3 eden od glavnih regulatorjev imunskega sistema, zato je ključno, da poskrbimo, da ga imamo v telesu vedno dovolj. Njegovo pomanjkanje med drugim vpliva na večjo dovzetnost pred okužbami z nalezljivimi boleznimi in lahko vodi tudi do resnejših zdravstvenih stanj. Pozimi ga lahko nadomestimo samo z dodajanjem v obliki kvalitetnega prehranskega dopolnila, saj ga ne moremo dobiti dovolj ne preko sonca (v našem geografskem pasu), ne preko hrane.

Veliki Oman

Veliki oman je odlična zeliščna tinktura, namenjena krepitvi pljuč, ki zelo pomaga pri kašlju, tudi trdovratnem kašlju. Veliki oman pomaga razredčiti sluz in deluje kot naraven antibiotik za pljuča. Tinktura je primerna je za otroke od 6. let starosti dalje (polovična količina za odrasle; damo v vročo vodo ali čaj, da alkohol izpari). Več o velikem omanu in njegovem delovanju preberi tukaj.

Otroški probiotiki v prahu z vitaminom C (50g) – Izdelek iz zgodbe

Otroški probiotiki v prahu so strokovno oblikovana formula, ki vsebuje dobre črvesne bakterije, znane kot probiotiki. Simbiotična otroška mešanica v prahu je mešanica 4 sevov dobrih dobrih črevesnih bakterij …

Diana vlahnič

Certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.